Annons
Annons
Ön Karpathos är ett paradis för alla som älskar Grekland. Foto: Getty Images

Ön Karpathos är ett paradis för alla som älskar Grekland. Foto: Getty Images

Nyhet

Fyndläge på solresor just nu – men det gäller att agera snabbt

Vi är bara inne på den första halvan av augusti, men det härliga sommarvädret lyser med sin frånvaro. Den här veckan har många återgått till jobbet och skolstarten närmar sig. Detta märks inte minst på priserna på resor – den som agerar snabbt kan verkligen fynda just nu.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-07 Uppdaterad 2021-06-23

För den som fortfarande har semesterdagar kvar och är sugen på att resa till varmare breddgrader är det läge att boka nu. Priserna på flygresor är återigen nere på från 299 kronor per person, enligt ett pressmeddelande från Resia. 

– Först av allt vill jag säga grattis till alla som har semesterdagar kvar. Innan midsommar såg vi priser på från 299 kronor per person, sedan dess har det varit svårt att hitta liknande fynd. Nu är de låga priserna tillbaka och det passar ju utmärkt när regnet öser ner och jobbångesten eventuellt väntar runt hörnet. Åker man nu väntar dessutom mer plats på stranden, behagliga temperaturer och rimliga priser. Men det är först till kvarn som gäller. Det brukar inte dröja länge innan de billigaste resorna försvinner när vädret sviker här hemma, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Just nu går det alltså att boka en flygresa tur och retur till bland annat Mallorca, Rhodos och Karpathos för under 300 kronor. Om man önskar ett boende inkluderat i priset finns det sista minuten-resor med ospecifierat boende för 1 699 kronor. 

Vill man ha koll på vilket hotell man ska bo på är det möjligt att boka en resa till exempelvis Kreta, Korfu eller Marmaris för under 2 000 kronor. 

Men för att lyckas göra ett riktigt bra fynd gäller det alltså att agera fort. Resorna tenderar ju att försvinna snabbt när vädret sviker här hemma.  

De mest bokade sista minuten-resmålen med avresa under augusti 2019

  1. Palma de Mallorca (2)
  2. Rhodos stad (3)
  3. Chania (1)
  4. London (4)
  5. Larnaca (6)
  6. Split (7)
  7. Antalya (9)
  8. Prag (8)
  9. Rom (ny!)
  10. Nice (ny!)

Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa under augusti 2019. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt. Alla priser är färskvara och uppdateras flera gånger dagligen beroende på efterfrågan.

De vill göra det enklare att boka europeiska tåg

Nu får svenskar gratis visum till Sri Lanka

Hit reser svenskarna för att förlänga sommaren


Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen