Annons
Annons

1021078.jpg

Nyhet

Göteborg City Airport läggs ner

Göteborg City Airport i norra Göteborg kommer att läggas ned, det skriver GT.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-13 Uppdaterad 2015-01-13

Redan i november stängdes all tyngre trafik ner och hänvisades till Landvetter men idag kom beskedet om att verksamheten ska avvecklas.

Beskedet som presenterades för de 89 anställda i tisdags kommer innebära allt mindre flygmöjligheter för turister i Västsverige som tidigare har kunnat resa med lågprisbolag som Ryanair, Wizzair och Gotlandsflyg från flygplatsen.

Anledningen är problem med taxibanorna och bärigheten i marken. Att åtgärda detta skulle kosta cirka 250 miljoner kronor, vilket ägarna Swedavia alltså har beslutat är för dyrt.

– Tyvärr saknas förutsättningar för Göteborg City Airport att utvecklas på ett sätt som gynnar möjligheten att resa till och från Västra götalandsregionen. Det är därför nödvändigt att koncentrera resurser till Göteborg Landvetter Airport för att därigenom bidra till regionens fortsatta utveckling på bästa sätt, säger Karl Wistrand, vice vd på Swedavia i ett pressmeddelande.

Nu kommer de kommersiella flygbolag som tidigare använt Göteborg City Airport att erbjudas plats på Landvetter som är den största flygplatsen i regionen. 

Enligt Travel News kan och vill Swedavia ta emot Ryanair men då Ryanairs affärsmodell bland annat bygger på att flyga från sekundära och mindre flygplatser är framtiden oviss. 

Läs mer:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-13
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top