Annons
Annons
Bargata i St Pauli, Hamburg. Foto: Istock.

Bargata i St Pauli, Hamburg. Foto: Istock.

Nyhet

Här är världens 10 bästa städer för en utekväll

Prisvärt, säkert och bra kommunikationer när det är dags att ta sig hem. En ny undersökning har rankat världens bästa städer för en kväll ute på stan. I topp: den tyska hamnstaden Hamburg.

Text: Johanna Jackson • 2017-12-05 Uppdaterad 2021-06-23

Sugen på en ultimat partyresa? Skippa New York och London och boka en tåg- eller flygbiljett till Hamburg. Här är lokalinvånarna trevliga, ölet billigt och utbudet av nattklubbar och barer är stort. Staden som är Tysklands näst största, utsågs nyligen till världens bästa stad för nattliv i en undersökning från Hostelworld.

Undersökningen baseras på 4100 intervjuer med lokalbefolkningen i 41 städer i totalt 27 länder. De svarande ombads att betygsätta nattlivet i städerna i fem kategorier: Säkerhet, kommunikationer, kvalité på nattliv, vänlighet och öppenhet från lokalbefolkningen mot turister samt kostnaden på mat och dryck. 

Även en svensk stad ­– Göteborg med krogar som Streetlife, Hops och Pustervik (som erbjuder rundpingis och flera dansgolv) – rankades in på topplistan på plats sju. Bland annat hyllas staden för invånarnas vänlighet mot främlingar. Stockholm finns också representerad relativt högt på listan men får nöja sig med en elfte plats. 

Här är världens 10 bästa städer för en utekväll
Hamburg toppar den sammanlagda listan, men mest prisvärda är Berlin och Pretoria, enligt undersökningen. Foto: Istock.

New York hamnade först på plats 10 men varken London (plats 26), Barcelona (plats 21) eller Bangkok (plats 30) kvalade in på topp 10-listan, mycket på grund av dåliga buss- och tågkommunikationer, enligt Daily Mail. 

När det kommer till valuta för pengarna hamnade istället Berlin i topp, tätt följt av sydafrikanska Pretoria och Jakarta, skriver Lonely Planet.

Vart ska man då bege sig för en ultimat utekväll i Hamburg? Hostelworld tipsar bland annat om den irländska pubben Molly Malone i Hamburgs före detta red lightdistrikt St Pauli, den galna technoklubben Halo Club och Bahnhof Pauli som ligger beläget i en gammal underjordisk tågstation. 

Topp 10: Världens bästa städer för en utekväll

* Enligt en rankning från Hostelworld

1. Hamburg, Tyskland

2. Köpenhamn, Danmark

3. Berlin, Tyskland

4. Dublin, Irland

5. Amsterdam, Nederländerna

6. San Francisco, USA

7. Göteborg, Sverige

8. Prag, Tjeckien

9. Warszawa, Polen

10. New York, USA

9 fenomenala ölresor för törstiga turister

Världens 50 bästa barer – svensk med på listan


Text: Johanna Jackson • 2017-12-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen