Annons
Annons

På vilka Europeiska flygplatser kan man ta ett ordentligt adjö av nära och kära – kostnadsfritt? Det har resesajten Momondo tagit reda på. Foto: Getty Images

Nyhet

Här är Europas mest romantiska flygplatser

Känns tårfyllda avsked och långa kramar bekant inför avresan? Här är flygplatserna där du kan parkera gratis för ett långt, kärleksfullt farväl.

Text: Karin Wimark • 2024-02-28 Uppdaterad 2024-02-28

Var i Europa finns det gott om tid att ta farväl av sin kära och vart blir det ett snabbt avsked? Den frågan har resesökmotorn Momondo tagit reda på då de utvärderat över 100 flygplatser i Europa och möjligheterna för gratis parkering i de så kallade “kiss & fly-zonerna” och på långtidsparkeringarna.

Århus i Danmark, Gatwick i London och Lyon-Saint Exupéry i Frankrike toppar listan över Europas mest romantiska flygplatser när det kommer till kostnadsfritt avsked. I Århus erbjuds hela 300 minuters avgiftsfri parkering medan man på Londons Gatwick och Frankrikes Lyon-Saint Exupery erbjuds 120 respektive 80 minuters chans att säga adjö. I “kiss & fly-zonerna” är det vanligt att man inte får parkera alls – så att flygplatser som Luton i London och Dresden i Tyskland erbjuder hela 15 minuter är generöst.

Vill du ha gott om ro att säga hejdå till nära och kära inför flygresan? Då ska du spana in topp 5 här nedanför. Foto: Getty Images

Europas 5 mest romantiska flygplatser

1. Århus, Danmark, 300 min långtidsparkering

2. London Gatwick, Storbritannien, 120 min långtidsparkering

3. Lyon-Saint Exupéry, Frankrike, 60 min långtidsparkering + 20 min kiss & fly

4. London Luton, Storbritannien, 60 min långtidsparkering + 15 min kiss & fly

5. Bratislava, Slovakien, 60 min långtidsparkering + 15 min kiss & fly

Se kartan över Europas flygplatser och hur länge man får parkera vid dem här.

Sverige inte så romantiskt

Svenska flygplatser däremot placerar sig i botten av undersökningen, kanske inte helt otippat bland vårt kyligare klimat och mer reserverade kultur? Här prioriteras effektivitet framför långa farväl och varken Stockholms Arlanda, Göteborgs Landvetter eller Umeå Airport erbjuder kostnadsfri parkering för ett kärleksfullt adjö.

Ett snabbt adjö eller ett långt kramkalas – det är frågan. Foto: Getty Images

Läs också:

7 underskattade städer i Europa för romantisk weekend

Världens mest romantiska platser – hur bra koll har du?


Text: Karin Wimark • 2024-02-28
NyhetRestipsFlygplatser

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top