Annons
Annons
Foto: Flygbolaget BRA

Foto: Flygbolaget BRA

Nyhet

Här är flygbolaget som börjar klimatkompensera för alla resor

Den 1 april börjar flygbolaget BRA klimatkompensera för alla resor. BRA blir då det första flygbolaget i världen som kompenserar för allt koldioxidutsläpp som bolaget genererar. – Vi ser detta som vårt nästa naturliga steg i arbetet att minska vår klimatpåverkan, säger Anna Soltorp, hållbarhetschef på BRA.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-07 Uppdaterad 2021-06-23

Tidigare har det varit möjligt för resenärer på flygbolaget BRA att välja att resa med fossilfritt bränsle, mot en extra avgift. Men den 1 april börjar BRA klimatkompensera för alla resor, utan att biljettpriserna påverkas. 

– Vi har valt att inte krångla till det genom att till exempel enbart låta vissa resenärer dra nytta av koldioxidkompensationen. Hos oss blir nu alla flygresor koldioxidkompenserade, säger Anna Soltorp, hållbarhetschef för BRA, i ett pressmeddelande. 

Själva koldioxidkompensationen kommer att göras via ett Gold Standard-certifierat projekt i Europa som binder växthusgaser.

– Avtalet med partnern och leverantören av klimatkompensationen är klart och ska undertecknas under kommande vecka, säger Anna Soltorp.

Skillnad mellan biobränsle och klimatkompensation:

Biobränsle – Fördelen med biobränsle framför vanligt flygbränsle är att det inte blir någon nettoökning av koldioxid i atmosfären.

Klimatkompensation – När vi klimatkompenserar så investerar vi i projekt som minskar koldioxidutsläppen någon annanstans i motsvarande mängd.

 

Här är världens säkraste flygbolag

Nytt direktflyg mellan Göteborg och franska Lyon


Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-07
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen