Annons
Annons
London är ett populärt resmål för svenskar. Foto: Ticket

London är ett populärt resmål för svenskar. Foto: Ticket

Nyhet

Brexit påverkar svenskars intresse för resor till Storbritannien

[b]NYHET[/b] Majoriteten av svenskarna uppger att intresset skulle vara oförändrat om Storbritannien gick ur EU, men för var fjärde svensk skulle intresse för landet minska, enligt resebyrån Tickets nya Sifoundersökning.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-10-23 Uppdaterad 2021-06-23

Brexit fortsätter att vara ett hett ämne för såväl britter som omvärlden. Initialt skulle utträdet ske i mars 2019, men sköts sedan upp till den 31 oktober i år. Som det ser ut idag är inget avtal för vidare relationer på plats – trots intensiva förhandlingar mellan Storbritanniens regering och företrädare från EU.

Tickets nya Sifoundersökning har undersökt om Brexit påverkar svenskars intresse för att resa till landet.

– Storbritannien är ett av svenskarnas mest populära semesterländer, och London är en otroligt populär weekendstad året runt. Om Brexit innebär att den fria rörligheten påverkas – om inte annat avtalas – påverkar detta många svenskars vilja att semestra i landet, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Totalt uppger nästan var fjärde svensk att ett Brexit skulle minska deras intresse att resa till Storbritannien. Den största andelen svenskar (61 procent) uppger att deras intresse vid Storbritanniens utträde ur EU skulle vara oförändrat. Endast 3 procent av svenskarna menar att ett Brexit ökar deras intresse.

Färre bokningar

Resultatet från denna Sifoundersökning bekräftas av Tickets bokningsstatistik. Hittills under 2019 har antalet resebokningar till Storbritannien minskat med 20 procent, jämfört med samma period i fjol.

Trots Brexit listar Lonely Planet England som världens andra hetaste land att besöka 2020 i guideboksföretagets årliga lista över bästa resmål.

Källa: Tickets senaste Sifoundersökning, genomförd den 16-20 september 2019, riksrepresentativt urval.

Spana in Londons nya häftiga matmarknad

48 timmar i London – en av Europas megametropoler

Flygbolagens klimatkompensation går inte att kontrollera


Text: Helle Kikerpuu • 2019-10-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen