Annons
Annons

1399229.jpg

Nyhet

Lyxbygge klart för Hawaii – blir ett av dyraste hotellen i världen

17 miljarder kronor. Så mycket kommer det nya lyxhotellet på den hawaiiska ön Oahu att gå loss på. Bygget blir ett av det dyraste i hotellväg någonsin.

Text: Johanna Jackson • 2017-03-28 Uppdaterad 2021-06-23

Ägaren till det nya hotellet är samma som ägaren till det femstjärniga hotellet Atlantis, The Palm i Dubai. Och enligt rapporter ska hotellet på Hawaii ha liknande utseende och bekvämligheter som dess föregångare. Det rapporterar Daily Mail och hänvisar till lokal media.

Lyxbygget ska slås upp direkt på stranden bredvid det Disneyägda Aulani Resort. I likhet med Atlantishotellet i Dubai kommer hotellet på Hawaii att utrustats med ett gigantiskt akvarium fyllt med hajar och andra marindjur och som vissa av de särskilt lyxiga sviterna kommer att ha utsikt mot. Förutom hotellrum ska lyxbygget även inkludera andelslägenheter och semesterlägenheter.  

Lyxbygge klart för Hawaii – blir ett av dyraste hotellen i världen
Atlantis, The Palm. Foto: Istock.

Exakt när hotellet, som ska byggas på öns sydvästra sida i hotellområdet Ko Olani, blir klart är inte fastställt. Kostnaden för projektet uppskattas till 2 miljarder dollar, eller cirka 17 miljarder kronor. I jämförelse är den beräknade kostnaden för Abraj Kudia – världens största hotell – 3,5 miljarder dollar. 

9 måsten på drömlika Oahu, Hawaii

Här får du flest hotellstjärnor för pengarna


Text: Johanna Jackson • 2017-03-28
NyhetHawaiiHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top