Annons
Annons

Sov gott på djupet. Vi har spanat in 11 undervattenshotell som får oss att tappa hakan. Foto: Justin Nicholas

Restips

Världens 11 häftigaste undervattenshotell

För den som vill ha en upplevelse utöver det vanliga finns det riktigt häftiga alternativ – under ytan! Här är några av världens absolut läckraste undervattenshotell.

Text: Karin Wimark • 2023-06-14 Uppdaterad 2023-06-14

1. Reefsuites, Queensland, Australien

Många drömmer om att dyka i Stora Barriärrevet. Nu kan du ta det steget längre och sova bland fiskar och korallrev. Australiens första undervattenshotell i Stora Barriärrevet heter Reefsuites och har två undervattenssviter och en drös ovanför ytan. Bara färden ut till hotellet som ligger 40 nautiska sjömil från kusten är en upplevelse.

Hotellrum under vattnet med fiskar utanför fönstret.
Nu behöver du inte längre ha dykcertifikat för att uppleva Stora Barriärrevet. Foto: Journey Beyond
Drönarbild över havet.
Checka in på Reefsuites för en annorlunda upplevelse. Foto: Journey Beyond

2. Conrad Maldives, Maldiverna

Upplev Maldivernas kristallklara vatten från ett nytt perspektiv. Hos Conrad Maldives kan du checka in i rummet The Muraka där du tar spiraltrappan eller hissen ner till ditt privata akvarium med ett glastak i 180 grader! Rummet kommer i två våningar med ett pooldäck och butler 24/7.

Handfat i rum under vatten.
När kvällsrutinen blir ett nöje! Foto: Justin Nicholas
Hotellrum under vattnet med fiskar utanför fönstret.
Vem behöver en TV när man kan uppleva detta? Foto: Justin Nicholas

3. Manta Resort, Zanzibar/Tanzania

Utanför Tanzanias fastland på ön Zanzibar kan du checka in på den avlägsna ön Manta Resort. Känns det inte tillräckligt avlägset kan du välja det isolerade flytande trevånings-hotellrummet. Bli avsläppt av en båt och ta trappan upp till soldäck för bästa utsikt över Afrikas kustlinje. När det är dags att sova tar du i stället trappan ner till sovrummet som ligger nästan 4 meter under ytan omgiven av levande korallrev.

Fisk i korallrev.
Spana efter fiskarna från sängen på Manta Resort på Zanzibar. Foto: Manta Resort

4. Niyama, Maldiverna

Restaurangen på Niyama heter Subsix och ligger 500 meter utanför resort-ön. Hit kommer du med speedboat för att sedan ta en tre våning hög spiraltrappa ner under ytan. Ljuskronorna i taken för tankarna till korallrev och omges av glänsande snäckor, stolarna är klädda i vad som ser ut som anemoner och baren är formad likt en mussla.

Restaurang under vattnet med snäckor i taket.
En känsla av att vara med i en Disneyfilm. Foto: Niyama
Hotell på vattnet i Maldiverna.
Glöm störiga grannar och trafiken. Här är du ensam i det stora blå! Foto: Niyama

5. Atlantis The Palm, Dubai

I Dubai drar man sig inte för att vara värst! Atlantis The Palm har inte bara världens största vattenpark utan också sviter under vattenytan. Men här snackar vi inte havet, utan ett jättelikt akvarium med över 65 000 havsdjur. Hoppa ner i badkaret och spana efter rockor och hajar. Den våghalsiga kan boka in sig på en dyktur inne i akvariet.

Badkart med fönster mot vatten med hajar.
Ta ett avkopplande bad. Eller? Foto: Atlantis The Palm
Hotellrum under vattnet med fiskar utanför fönstret.
På Atlantis the Palm finns inte bara undervattenssviter utan också världens största vattenpark! Foto: Hotels.com

6. Intercontinental Shanghai Wonderland, Kina

Intercontinental Shanghai Wonderland ligger i Songjiang ca 40 minuter utanför Shanghai på en minst sagt spektakulär plats. Hotellet är nämligen byggt i ett stenbrott och erbjuder tjusiga undervattenssviter som för tankarna till en James Bond-rulle. Givetvis finns här stora fönster och häftiga vyer över livet som pågår under ytan.

Hotellrum under vattnet med fiskar utanför fönstret.
Som tagen ur en James Bond-film. Foto: Hotels.com

7. Hurawalhi Island Resort, Maldiverna

Hurawalhi Island Resort finns världens största undervattensrestaurang! Ja, de säger de i alla fall själva om sin restaurang 5.8 som är lika mycket en fine dining-upplevelse som ett extraordinärt konstverk. Utsikten är i alla fall i världsklass!

Restaurang under vattnet med fiskar utanför.
När måltiden kommer i andra hand… Foto: Hurawalhi Island Resort
Måltid med fiskar utanför en glasvägg.
Gör dig redo för oväntat besök vid middagsbordet. Foto: Hurawalhi Island Resort

8. The Apurva Kempinski Bali, Indonesien

För några år sedan öppnade Balis första undervattensrestaurang på hotellet Apurva Kempinski. På restaurangen Koral serveras fine dining inspirerad av den indonesiska kusten och på lokala råvaror. I högtalarna spelas musik ”som fångar det magiska marina livet i havet”.

Restaurang under vattnet.
Grönskande ovanför och turkost under ytan. Bali slutar aldrig att överraska. Foto: Hotels.com

9. Hotell Utter Inn, Västerås

Va, i Sverige? Jorå, vi har undervattenshotell i Sverige med! Hotell Utter Inn ligger på en flytbrygga i Mälaren i Västerås och ser vid första anblick ut som en klassisk röd sjöbod. Men innanför väggarna gömmer sig ett sovrum 3 meter under vattenytan med fönster i alla väderstreck. Vyn är kanske inte lika glasklar som i Maldiverna, men så ligger rummet inte heller på andra sidan jordklotet.

Röd liten stuga på flygbrygga.
Visste du att vi har ett undervattensrum även i Sverige? Inte mindre än i Västerås. Foto: Hotell Utter Inn/Visit Västerås

10. Anantara Kihavah Maldives, Maldiverna

Anantara Kihvah Maldives restaurang Sea kan du besöka världens första vinkällare med över 450 flaskor innan du kommer vidare in till restaurangen där hummer och andra delikatesser väntar. Även här bjuder undervattenslivet i Maldivernas klara vatten på underhållning till måltiden.

Restaurang under vattnet.

11. Resorts World Sentosa, Singapore

Resorts World Sentosa i Singapore kan du välja mellan 11 undervattenssviter som består av såväl undervattensrum som rum ovanför ytan med jacuzzi och soldäck. Be den privata butlern komma med förfriskningar medan du beundrar ett av världens största akvarium.

Hotellrum under vattnet med fiskar utanför fönstret.
Välj mellan elva undervattenssviter på Resorts World Sentosa i Singapore. Foto: Resorts World Sentosa

Text: Karin Wimark • 2023-06-14
RestipsHotellListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen