Heathrow Airport. Var den nya landningsbanan ska byggas är inte bestämt än. Foto: Istock.

Heathrow Airport. Var den nya landningsbanan ska byggas är inte bestämt än. Foto: Istock.

Nyhet

Bättre flygförbindelser från London när Heathrow byggs ut

Efter nästan 30 år av politiska strider om frågan har den brittiska regeringen fattat ett beslut – flygplatsen i London ska byggas ut med en tredje landningsbana.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-28

Heathrow Airport väster om London är redan världens fjärde största flygplats men kommer att bli ännu större när den nya landningsbanan är på plats.

Utbyggnaden uppskattas kosta närmare 200 miljarder kronor och beräknas vara klar vid 2025, enligt The Guardian. När den är klar kommer det innebära en ökning med 50% mer flygtrafik över London.

Enligt uppskattningar från experter som Daily Mail har talat med kan det för resenärers del innebära både färre förseningar och lägre priser tack vare högre konkurrens mellan flygbolagen. Det skulle också öppna upp för fler direktflyg till nya destinationer som inte trafikeras i dagsläget. För svenska resenärer skulle det främst innebära bättre förbindelser västerut. Bland de 40 städer som räknas upp bland de nya direktförbindelserna finns bland annat Perth, Jakarta, Lima, Calcutta, Bogota, och Santiago. 

Planerna har upprört miljövänner och boende i området, skriver Sveriges Radio och många förväntas nu att protestera mot beslutet. 

Världens bästa – och sämsta – flygplatser 2016

Världens kortaste internationella flygresa kommer att vara i endast 8 minuter


Text: Johanna Jackson • 2016-10-28
Nyhet

Scroll to Top