Annons
Annons
Flygfoto över Gambia och Fort Lauderdale. Foto: Istock.

Flygfoto över Gambia och Fort Lauderdale. Foto: Istock.

Nyhet

Hetaste uppstickarna – hit reser svenskarna i jul

Årets jul har många röda dagar, vilket gör det fördelaktigt att sticka iväg på en lite längre semester. Några uppstickare bland resmålen som ökar mest i popularitet under julen är San Francisco, Gambia och Costa Rica. Det enligt bokningsstatistik från resebyråerna.

Text: Johanna Jackson • 2018-10-05 Uppdaterad 2021-06-23

I höst har färre svenskar bokat resor än samma period föregående år, kanske på grund av den varma sommaren. En trend som verkar hålla i sig även över julledigheten. Enligt Tickets statistik. Jämfört med ifjol har bokningarna över jul/vinter minskat med 13 procent. 

– Det återstår att se om detta ändras och resebokningarna får ett uppsving i och med att hösten och kyla kommer på allvar, kommenterar Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.  

Men det betyder inte att det inte bokas resor. Thailand är även i år en stark favorit när svenskarna flyr det svenska klimatet för några sköna dagar med sol och värme. Men vilka resmål är trendiga i vinter? Alltså destinationer som fått en stor procentuell ökning bland bokningarna. 

Redan populära Florida ökar rejält i popularitet i vinter. Men vi reser inte bara till klassiska Miami, utan både Resia och Ticket har noterat en stor ökning till Orlando och Fort Lauderdale. Enligt Tickets statistik har bokningarna till Orlando ökat med 148 procent. Samtidigt visar Resias statistik att Fort Lauderdale ökat med hela 297 procent. 

Andra raketer i år är Dubai (+139 procent), San Francisco (+289), Gambia (+137), Singapore (+114) och Costa Rica (+108).  

Rundresa i Costa Rica – surf, djungel och paradisstränder

Singapore – 9 favoriter du inte får missa i kontrasternas stad

San Francisco – 25 sköna favoriter


Text: Johanna Jackson • 2018-10-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen