Annons
Annons
Barcelona är det perfekta resmålet för den som vill varva storstadspuls med bad i både pool och hav. Foto: Alexander Spatari/Getty Images

Barcelona är det perfekta resmålet för den som vill varva storstadspuls med bad i både pool och hav. Foto: Alexander Spatari/Getty Images

Nyhet

Hit reser vi helst i påsk – de flesta lockas av sol och värme

Påsken närmar sig med stormsteg och i samband med den vill många passa på att resa bort. Enligt en undersökning från onlineresebyrån eBeach.se visar det sig att det är en sol- och badsemester de flesta suktar efter just nu.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-12 Uppdaterad 2021-06-23

Istället för att fira påsk på hemmaplan i år är det många som vill byta ut godisjakten och påskbuffén mot en utlandsresa. Det visar färsk statistik från eBeach.se. 75 procent av de tillfrågade vill tillbringa påsken utomlands på en varm och solig destination – och det är Rhodos som lockar mest, tätt följt av Kreta och Barcelona.

– I och med att påsken infaller så pass sent i år har temperaturerna kring Medelhavet hunnit stiga till behagliga temperaturer. Vi märker att dessa resmål är mer eftertraktade i år än förra året. Rhodos är den ö i Grekland som har mest sol och medeltemperaturen i april ligger runt 20 grader. För den som vill varva storstadspuls med avkopplande strandliv är Barcelona en perfekt destination, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Men trots att många drömmer om att resa utomlands när påsken infaller är det ännu bara 20 procent av respondenterna i undersökningen som redan har bokat sin resa eller planerar att göra det inom kort.

– Påsklovet närmar sig med stormsteg, men det finns fortfarande chanser kvar att hitta prisvärda påskresor till solen. De mest populära hotellen och direktflygen kan dock bokas upp väldigt snabbt. Så de som vill tillbringa påskledigheten utomlands på en solig sandstrand bör ändå boka sin resa så snart som möjligt, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se. 

Hit reser vi helst i påsk – de flesta lockas av sol och värme
Den charmiga byn Lindos, som ligger på Rhodos östkust. Foto: Getty Images

Topplista: De mest bokade resmålen i påsk

1. Rhodos

2. Kreta

3. Barcelona

4. Cypern

5. Costa del Sol 

Undersökningen har besvarats av 1 062 svenskar och är genomförd via en webbenkät.

Vagabond listar: Bästa resmålen 2019

Vagabond listar: 5 bästa sol- och badresorna 2019

Vagabond listar: 5 bästa budgetresorna 2019


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen