Brighton. Storbritannien hamnade på plats nummer 8 bland mest bokade semesterländer. Foto: Thinkstock.

Brighton. Storbritannien hamnade på plats nummer 8 bland mest bokade semesterländer. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Hit reste svenskarna i sommar

Sommarens ostadiga väder ledde till reserush och bokningsrekord för många arrangörer. Hetast var Spanien som gick om Grekland som det populäraste semesterlandet. Det enligt statistik från resebyrån Ticket.

Text: Johanna Jackson • 2015-08-25

Som för många researrangörer var den svenska sommarens ruskväder gynnsam för Ticket som såg en ökning på försäljningen med 23 procent under sommarmånaderna. Nu har de släppt bokningstatistik som visar var svenskarna reste. Resmålet som var mest populÙ?rt , oavsett restyp, var charterfavoriten Antalya som följdes av Mallorca på andraplatsen och Kreta på plats nummer tre. Bland sol- och badresmålen ökade Malaga mest i popularitet.  

– Charterns come back på Malaga-kusten var efterlängtad och har gjort resmålet till en riktig komet i sommar. Fina stränder, bra utflyktsmål i kombination med stadsliv i Malaga och Marbella lockar svenskar och nu går det att ta sig dit både med charter och reguljärflyg, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor. 

Tittar man på vilket land som fick flest bokningar gick Spanien om Grekland som det populäraste semesterlandet och 17 procent fler svenskar reste med Ticket till Spanien i år jämfört med förra året.

10-i-topp semesterländer, hit reste svenskarna 

  1. Spanien (2)
  2. Grekland (1)
  3. Turkiet (3)
  4. USA (4) 
  5. Tyskland (7)
  6. Italien (6)
  7. Kroatien (8)
  8. Storbritannien (5)
  9. Frankrike (9)
  10. Cypern (10) 

Kvinnlig säkerhetskontrollant vägrade visitera honom – missade flyget

Flygresenär – här är dina rättigheter

15 fantastiska kanalstäder runt om i världen


Text: Johanna Jackson • 2015-08-25
Nyhet

Scroll to Top