Annons
Annons
Miami är årets raket bland höstlovsresor. Foto: Istock

Miami är årets raket bland höstlovsresor. Foto: Istock

Nyhet

Höstlovets populäraste resmål – Miami årets raket

Gran Canaria är – trots minskade bokningar – höstlovets mest populära resmål. Även Bangkok och USA, med flera resmål som ökar, ligger högt upp på listan när svenskarna bokar sina semestrar under lovet. Detta enligt bokningsstatistik från Ticket.

Text: Redaktionen • 2018-08-17 Uppdaterad 2021-06-23

I höst är USA högt efterfrågat bland svenskar. Både Orlando och Tampa i Florida har ökat kraftigt i popularitet men det är Miami som är höstlovets vinnare. Hit har resebokningarna ökat med 30 procent, vilket innebär att staden klättrar in på topp-10-listan från fjolårets plats 13 till plats 6. Även till Los Angeles ökar bokningarna rejält (+68,5 procent) enligt Tickets statistik. Till Gran Canaria, etta på topplistan, har bokningarna minskat med 15 procent. 

Men ressugna svenskar behöver inte åka så långt – Medelhavet är fortfarande tillräckligt varmt för en solsemester i oktober och dessutom relativt prisvärt jämfört med mer långväga resmål. Särskilt Turkiet, vars valuta är svag gentemot kronan, kan vara ett bra tips för barnfamiljer som inte vill lägga allt för mycket pengar på reskassan.  

– Generella tips för att hitta en prisvärd höstlovsresa är, förutom att vara ute i så god tid som möjligt, också att vara flexibel kring resmål, hotell och kanske till och med avreseflygplats, tipsar Katarina Daniels, kommunikationsansvarig på Ticket.

Mest populära höstlovsresorna 2018

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Teneriffa (4)
  4. London (3)
  5. New York (6)
  6. Miami (ny)
  7. Malaga (5)
  8. Cypern (9)
  9. Dubai (8)
  10. Phuket (ny)                   

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 13 augusti med avresa mellan den 26 oktober – 1 november

Efter skolstarten – nu sjunker priset på utlandsresor

24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad


Text: Redaktionen • 2018-08-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen