Annons
Annons
Raja Ampat, Indonesien. Ett nytt förslag kan göra alkohol förbjudet i landet. Foto: Istock.

Raja Ampat, Indonesien. Ett nytt förslag kan göra alkohol förbjudet i landet. Foto: Istock.

Nyhet

Indonesien kan förbjuda alkohol

Ett nytt lagförslag kan bannlysa alkohol i hela Indonesien. Om lagen går igenom kommer den att slå hårt mot turismen, befarar representanter från turistindustrin.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-16 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Förslaget kommer från två islamiska politiska partier som sammanlagt lagt fram 37 olika förslag på ändringar som rör alkohol.

Redan idag går en tidigare lagförändring igenom som gör att cirka 70 000 små livsmedelsaffärer runt om i Indonesien förbjuds sälja öl och mixade drinkar, men i dagsläget kan hotell, barer och större butiker fortfarande sälja dessa drycker.

Handelsministern Rachmat Gobel har dock meddelat att han ska försöka se till så att förbudet lättas på Bali. Hans målsättning är bland annat att öl ska fortsätta få säljas på stränderna på det populära turistmålet.

Indonesien kan förbjuda alkohol
Bintang är en av Indonesiens populäraste ölsorter. Foto: Istock.

Att landet, som har en relativ låg alkoholkonsumtion per person, nu inför striktare regler kan härledas till politiska krafter som ser alkohol som ett hot mot befolkningen och framförallt de unga. Bland annat har försäljningen av öl ökat de senaste åren, rapporterar Sveriges Radio.

Förslaget har mötts av kritik från landets turistindustri som menar att ett alkoholförbud kommer att få turister att välja bort Indonesien.

Om partierna får som de vill kommer tillverkning, distribution och försäljning av alla typer av alkohol att förbjudas. Ett ytterligare förslag vill se att den som påkoms med att dricka alkohol riskerar fängelse i upp till två år. 

Gilla Vagabond på Facebook för fler resenyheter ditt flöde.

Nya lagförslaget i Indonesien: Fängelse för ogifta turister som delar rum

Populäraste ölsorterna i världens länder

29 oväntade lagar du bör känna till på resan

Raja Ampat – paradisets arkipelag i Indonesien


Text: Johanna Jackson • 2016-08-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top