Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Unga väljer resmål baserat på Instagrambilder

Glöm intressant kultur, billiga flygbiljetter och fina stränder – numera väljer många resenärer destinationer efter hur bra de blir på semesterbilderna. Jo, det är sant. I alla fall om man ska tro en undersökning från resejätten Expedia.

Text: Johanna Jackson • 2018-01-09 Uppdaterad 2021-06-23

Enligt en färsk undersökning från Expedia som The Independent har rapporterat om, vänder många ögonen mot Instagram när det är dags att välja resmål. 

Speciellt bland unga personer mellan 18 och 34 år. Där svarade de tillfrågade att resmålets ”instagrambarhet” var den mest avgörande faktorn innan de klickar på bokningsknappen.

Undersökningen visade även att ett resmåls instagramvänlighet var viktigare för män än för kvinnor. Dessutom svarade 40 procent av männen, och 20 procent av kvinnorna att de redan hade, eller skulle kunna gå så långt, som att lägga upp en falsk semesterbild på sociala medier. Allt för att försöka göra sina vänner avundsjuka och för att bygga upp en sorts image. 

Men att även bilder kan ljuga – och att de sällan berättar hela sanningen – blir tydligt när man ser till Expedias undersökning. 

En av fem ungdomar uppger nämligen att de blivit besvikna på ett resmål när de jämfört sina verkliga upplevelser av platsen mot de förväntningar som de fått från Instagram. 

12 exempel på semester på Instagram VS semester i verkligheten

Därför lever ännu den tryckta guideboken

Här är årets mest instagrammade städer 2017

Nu kan du söka jobb som professionell strandfejkare


Text: Johanna Jackson • 2018-01-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen