Nyhet

Jakt på apor i centrala Tokyo

Tokyo förvånas över att okända apor börjat dyka upp i staden. En apa besökte i veckan en av Tokyos största tunnelbanestationer. Den jagades sedan genom nöjeskvarteret Shibuya av 30 poliser.

Text: Redaktionen • 2008-08-21

Jakt på apor i centrala Tokyo
Aporna på bilden har inget med aporna i artikeln att göra. Foto: Angelica Zander

Tokyoborna förvånas över att okända apor börjat dyka upp i staden. En apa besökte i veckan en av Tokyos största tunnelbanestationer. Den jagades sedan genom nöjeskvarteret Shibuya av 30 poliser.
I augusti har ensamma apor upptäckts i centrala Tokyo vid flera tillfällen. Polisen är förbryllad, eftersom den närmaste vilda apstammen befinner sig en två timmar lång tågresa från staden.

Apan som tog sig till stationen satte sig och vilade på avgångstavlan, skriver The Guardian. Polisen kallades dit och försökte locka ner apan i ett nät. Men apan hoppade istället ner på polisernas huvuden och begav sig ut på Tokyos gator. Den jagades genom det populära nöjeskvarteret Shibuya av 30 polismän, men kom undan. Intresserade journalister och bloggare följde aktivt jakten med sina kameror.

Polisen har övervägt möjligheten att de mystiska aporna kan vara förrymda husdjur. Men för att köpa apa i Japan krävs tillstånd, och alla registrerade apägare i Tokyo säger sig ha sitt djur under kontroll.

Polisen uppmanar nu alla som ser en apa i Tokyo att rapportera detta.

Text: Lina Myte


Text: Redaktionen • 2008-08-21
Nyhet

Scroll to Top