Annons
Annons
Nyhet

Kambodja och Vietnam spås bli populära resmål

Kambodja och Vietnam kan bli populära resmål för skandinaver framöver, enligt en ny undersökning som presenterades av undersökningsföretaget Kairos future på torsdagen. – Kambodja och Vietnam är inga stora destinationer i dag, men enligt vår undersökning har de länderna stor potential. Det är många skandinaver som uppger att de gärna vill resa dit, säger Johanna

Text: Redaktionen • 2007-03-22 Uppdaterad 2007-03-22

Kambodja och Vietnam kan bli populära resmål för skandinaver framöver, enligt en ny undersökning som presenterades av undersökningsföretaget Kairos future på torsdagen.

– Kambodja och Vietnam är inga stora destinationer i dag, men enligt vår undersökning har de länderna stor potential. Det är många skandinaver som uppger att de gärna vill resa dit, säger Johanna Danielsson som är projektledare för undersökningen vars resultat presenterade på TUR-mässan i Göteborg.

Även Thailand, som redan i dag lockar många skandinaver, spås behålla sin popularitet. I alla fall om folk sätter sina önskemål om att resa dit i verket.

Undersökningen omfattar drygt 5000 svenskar, norrmän, danskar och finnar som har fått svara på frågor om resande via en webbenkät. Dessutom gjordes en kompletterande kvalitativ undersökning bland 40 hushåll, med fokus på resplanering och information.

En av frågorna i undersökningen handlade om miljö, och bara 15 procent av skandinaverna sade sig vara villiga att betala extra för utsläppsrätter.
– Detta trots att undersökningen genomfördes i januari då klimatfrågan debatterades hett i medierna, säger Johanna Danielsson.

– Positivt är att intresset för att betala för utsläppsrätter var större bland de yngsta i vår undersökningsgrupp, medan 35-54-åringarna är mindre benägna att betala.
Finländarna visade sig vara något mer benägna att betala för utsläppsrätter (18 procent) än vad norrmännen (13 procent) och svenskarna (15 procent) var.

Undersökningen visar också att den främsta orsaken till att vi reser är avslappning och frihet, på andra plats kommer att vi vill ha sol och vackert väder. Först på tredje plats kommer att uppleva natur och nya länder.

Undersökningen har gjorts på uppdrag av bland andra Luftfartsverket, SAS, Fritidsresor och Apollo. De resultat som presenterades på torsdagen var bara en del av de kompletta resultaten, som ännu ej är färdiganalyserade.

Text: Barbro Janson


Text: Redaktionen • 2007-03-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top