Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Kattfestival kommer till London nästa sommar

Nästa sommar kommer katter och allt som hör till firas med en egen festival i London. Catfest kommer bjuda på vegetarisk street food, event, konst, föreläsningar och mängder av andra prylar som är relaterat till de små domesticerade fluffiga rovdjuren.

Text: Johanna Jackson • 2017-11-07 Uppdaterad 2021-06-23

Hör upp alla ailurofiler! (Personer som älskar katter). Nästa sommar kan du vilja boka en flygbiljett till London och checka in på ett hotell nära Bethnal Green på östra sidan av staden.

Förutom vegansk street food som bland annat kommer bjuda på kattinspirerade bakelser och cocktails kommer det även finnas filmvisningar och stånd som säljer allt från litteratur till nya produkter för missar. En del av intäkterna kommer gå till katthem och på plats kommer det även gå att gosa med – och adoptera – katter som är i behov av nya hem. 

Kattfestival kommer till London nästa sommar

Bakom festivalen står journalisten Chrissy Illey och författaren och djurrättsaktivisten Britt Collins, som skrivit boken Strays – om en hemlös alkoholiserad man som räddar en hemlös och skadad katt som i sin tur räddar honom.   

”Det är en långvarig dröm, som jag har vårdat i 20 år enda sedan jag var musikjournalist som ständigt gick till spelningar och festivaler. De flesta av de musikerna som jag intervjuade – alla från Paul McCartney och Morrissey till Ryan Adams och Pete Doherty – var vegetarianer och kattälskare. Jag tyckte att det skulle vara kul om det fanns en festival för kattälskare istället för de vanliga exploaterande kattuppfödningsshowerna. Jag vill skapa något stilfullt och underhållande, där kattgalna människor kan träffa andra kattgalna människor samtidigt som de hjälper till att rädda katter och främjar veganism”, säger Britt Collins till Lonely Planet.

Kattfestivalen äger rum den 14 juli, mer info på catfestlondon.com. Det finns fortfarande biljetter kvar, men risken finns att de säljer slut. 

Här sover du på savannen – i ett fågelbo

16 måsten i östra London

Ta hand om någons husdjur – bo gratis när du reser


Text: Johanna Jackson • 2017-11-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen