Annons
Annons
Rialto-bron, Venedig. Foto: Istock.

Rialto-bron, Venedig. Foto: Istock.

Nyhet

Kebabförbud införs i Venedig

Venedig har infört en ny lag som förbjuder nya kebab- och snabbmatsrestauranger att öppna upp i staden. Anledningen är att man vill bevara den lokala matkulturen. Antalet restauranger som säljer pizza-slices ska också begränsas.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-08 Uppdaterad 2021-06-23

Förutom kebabförbjudet kommer det även bli förbjudet att förtära take away-mat på kanalstadens berömda torg Markusplatsen. Lagen förbjuder alltså nya snabbmatsrestauranger och började gälla förra veckan. Glassbutiker som säljer traditionell glass med lokala råvaror kommer dock inte att påverkas av lagen. 

– Vi vill bromsa alla typer av aktiviteter som inte är förenliga med bevarandet och utvecklingen av Venedigs kulturarv, säger stadens turistchef Paola Mar enligt tidningen The Guardian.

Kebabförbud införs i Venedig

Venedig är inte den första italienska staden som har tagit till åtgÙ�rder för att bevara traditionell matkultur. Liknande lagar infördes i Verona förra året och i Florence har man försökt motverka spridningen av utländsk mat genom att införa ett krav på att minst 70 procent av matprodukterna som säljs i stadens historiska center måste ha lokalt ursprung. 

9 populära platser som har fått nog av turism

29 oväntade lagar du bör känna till på resan


Text: Johanna Jackson • 2017-05-08
NyhetVenedig

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top