Öl på burk i all ära. Men många håller nog med om att en nytappad iskall öl med en frostig skumkrona smakar bättre. Därför har flygbolaget länge experimenterat med möjligheten att servera det flytande guldet ombord.
Att göra det är dock inte oproblematiskt. På grund av det låga lufttrycket har speciella tunnor behövts ta fram.
Koldioxidpatroner som traditionellt används för att tappa upp öl är dessutom förbjudna ombord på flygplan på grund av säkerhetsrisker. Något som Heineken har löst med hjälp av lufttryck.

Öl på fat kommer dock inte att bli en del av flygbolagets standardsortiment i dagsläget.
Än så länge kommer de speciella tunnorna endast att finnas på utvalda flighter i business klass, skriver KLM på sin blogg. Den 31 augusti var det premiär ombord på en flygning mot Curacao, enligt den nederländska branschtidningen luchtvaartnieuws.nl.
KLM var dock inte först ut med att servera fatöl ombord. Redan 2010 lanserade det japanska flygbolaget All Nippon Airways möjligheten ombord på utvalda inrikesflyg.