Annons
Annons
Kris på flygplatsen i Madrid. Nästan 200 resenärer är fast på flygplatsen med ekonomiska medel som börjar ta slut. Foto: Facebook/Mexicanas en Madrid.

Kris på flygplatsen i Madrid. Nästan 200 resenärer är fast på flygplatsen med ekonomiska medel som börjar ta slut. Foto: Facebook/Mexicanas en Madrid.

Nyhet

Köpte budgetbiljetter – 100-tals resenärer fast på flygplatsen i veckor

Man får det man betalar för? Drygt 200 mexikanska resenärer är fast på Barajasflygplatsen i Madrid efter att köpt en särskild typ av budgetbiljett. Några av dem har varit strandsatta i veckor.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-08 Uppdaterad 2021-06-23

De 183 resenärerna som väntar på att ta sig hem från Mexiko har bokat billiga biljetter med flygbolaget Areomexico. Typen av biljetter som de har köpt kan bara användas om det finns lediga platser på planet, och säljs endast till anställda på flygbolaget och till deras anhöriga. Men i flera dagar har ett flertal resenärer alltså varit fast på flygplatsen utan möjlighet att ta sig hem.

De som har haft råd har tagit in på vandrarhem i närheten men många har tvingats till att sova på golv och stolar på flygplatsen, uppger Aftonbladet och hänvisar till BBC. Behovet av mat och husrum är så pass stort att resenärerna nu vädjar till landsmän och andra medborgare i Madrid att hjälpa dem med förnödenheter som mat, filtar och kuddar samt hem att övernatta i.

Köpte budgetbiljetter – 100-tals resenärer fast på flygplatsen i veckor
Barajasflygplatsen ligger cirka 15 minuter med tunnelbana från Madrids stadskärna. Foto: Istock.

I en Facebookstatus på sidan ”Mexicanas en Madrid” skriver man att bilden som man fått presenterad för sig är att det kan dröja ett bra tag innan de är tillbaka i Mexiko igen.

De strandsatta resenärerna har även vädjat till Aeromexico och bett flygbolaget att skicka ett extra plan för att hämta hem dem. Flygbolaget har dock avböjt och hänvisar till att man avrått anställda från att använda sig av dessa typer av biljetter när det är högsäsong. Enligt BBC är det inte första gången som samma problem uppstått för flygbolagets resenärer. 

20 ovärderliga tips för att överleva en långflygning

Nu står det äntligen klart – då kommer Barcelonas Sagrada Familia att bli färdig

Flygresenär – här är dina rättigheter


Text: Johanna Jackson • 2016-08-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen