Annons
Annons
Den Indonesiska ön Bali är en populär destination för turister. Foto: GettyImages

Den Indonesiska ön Bali är en populär destination för turister. Foto: GettyImages

Indonesien

Bali stänger gränsen för turister till slutet av 2020

Den populära turistdestinationen Bali kommer inte öppna upp gränsen för turister under 2020. Det menar myndigheterna som pekar på ökade fall av Covid-19.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-08-25 Uppdaterad 2021-06-23

Den indonesiska ön Bali kommer inte att öppna för utländska turister igen i år på grund av pandemin. Myndigheterna för den populära semesterdestinationen hade tidigare sagt att utländska besökare skulle få återvända från och med september, men nu skjuts alltså planen upp på grund av oro över Indonesiens ökning av Covid-19-fall.

Myndigheterna har inte specificerat ett exakt datum för hur länge gränsen kommer förbli stängd. Enligt BBC har man bara sagt till slutet av 2020.

Den fortsatta stängningen av gränsen gentemot turister har förnyat invånarnas oro för ekonomin som är starkt beroende av turism. Miljontals turister flyger varje år till Bali på jakt efter stränder, natur och hinduiska tempel. Bland svenskar är ön populär bland såväl turister som digitala nomader som brukar stanna längre och jobba från ön.

Inhemskt turism

Sedan slutet av juli har ön vänt sig till inhemska besökare för att hjälpa turistindustrin, hjärtat i den lokala ekonomin, genom att öppna stränder, tempel och andra landmärken för lokala resenärer.

Men hotell och restauranger kämpar för att överleva, med många anställda som väljer att återvända hem till byar och små städer för att få en inkomst.

Indonesien har rapporterat in fler än 155 000 coronainfektioner och minst 6 759 dödsfall – det är det högsta antalet dödsfall i Sydostasien. Experter tror att siffrorna skulle vara högre om det skulle utföras mer testning.

Bali stänger gränsen för turister till slutet av 2020
Bali har försökt hålla igång besöksnäringen med inhemsk turism. Foto: GettyImages

Hit kan svenskarna resa på semester

Krönika: Flygbolagets eviga tjatande om vouchern

Surfa i Sverige – 5 schyssta ställen och nybörjartips

Gudomligt skapande: här tillverkas tusentals gudar


Text: Helle Kikerpuu • 2020-08-25
IndonesienNyhetBali

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen