Annons
Annons
Ett dukat bord på en äng

Estlands kulinariska sida ska granskas av Michelin guiden. Foto: Kerli Sosi

Nyhet

Kulinarisk granne i öst: Estland välkomnas till Guide Michelin

Den 25 maj 2022 kommer det första urvalet av Michelin Guide Estland att avslöjas. Estland blir därmed det första av de baltiska länderna att ingå i den prestigefulla guiden.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-04-11 Uppdaterad 2022-04-11

Michelininspektörerna har följt Estlands kulinariska scen under de senaste åren, men nu ska de för första gången in och grotta bland landets smaker. Genom att lägga till Estland i sin eminenta lista innebär det att guiden nu omfattar totalt 37 destinationer på fyra kontinenter.

Gwendal Poullennec, internationell direktör för Michelin Guide, har mycket att säga om den lilla nationen öster om Sverige.

– Estlands gastronomiska scen, som fortfarande är något okänd för de flesta, har starka kulinariska traditioner som inspirerats av många olika influenser, men en ny generation framåtsträvande kockar använder nu även modernare metoder för att hedra sitt lands kulinariska arv. Estland har funnits med på vår bevakningslista under lång tid, och våra inspektörer har varit sysselsatta med att leta efter de bästa restaurangerna och granska landets gastronomiska scen.

Att guiden kommer till Estland har sin grund i ett samarbete med Visit Estonia och finansieras av Europeiska unionens europeiska regionala utvecklingsfond.

– En matkultur i världsklass är ett av de viktigaste skälen till att resa. Det är också en av de vanligaste orsakerna till att man återvänder om och om igen. Jag vill tacka Visit Estonias team som främjade detta partnerskap; Michelin-guiden kommer att ha en långvarig inverkan på Estlands turism, export och rykte., säger Andres Sutt, Estlands minister för näringsliv och informationsteknik.

Hela urvalet av Michelin Guide Estonia 2022 kommer att finnas tillgängligt på hemsidan, www.guide.michelin.com och i Michelin Guide-appen, som är tillgänglig för iOS och Android kostnadsfritt, där användarna kan söka efter restauranger utifrån deras läge, typ av kök och fler andra egenskaper.

Trendiga Tallinn. Foto: Fotolia.

Cityguide till Tallinn

En medeltida sagostad där du solar och badar på stans egen Copacabana och äter en järnvägsburgare i en hipstercontainer. Välkommen till Tallinn!


Text: Helle Kikerpuu • 2022-04-11
NyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top