Annons
Annons
"Många svenskar väljer Turkiet i sommar, trots att de kanske inte stöttar landets politiska situation, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket". Foto: Emad Aljumah/Getty Images

"Många svenskar väljer Turkiet i sommar, trots att de kanske inte stöttar landets politiska situation, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket". Foto: Emad Aljumah/Getty Images

Nyhet

Länderna vi helst undviker att åka till – på grund av dess politik

Innan vi väljer resmål brukar 55 procent av oss svenskar ta reda på det påtänkta semesterlandets politiska situation – och välja att inte åka till de länder vars politik och ledning man inte kan stötta. Bokningsstatistiken pekar dock åt ett annat håll – i Tickets senaste Sifoundersökning visar det sig att upplevelsen och plånboken ofta spelar större roll än ens värderingar vid valet av resmål.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-04 Uppdaterad 2021-06-23

Turkiet har under flera år tappat kraftigt i resebokningar. Och när man ser till länderna vi helst undviker på grund av deras politiska styrning hamnar Turkiet, Nordkorea och Ryssland i toppen. Däremot visar försäljningsutvecklingen att det är annat än ens värderingar som avgör valet av semesterresmål, för nu ökar bokningarna till Turkiet jämfört med i fjol.  

– Turkiet är ett omtvistat resmål, men också ett av de mest populära resmålen bland svenska resenärer. Den svaga svenska kronan gör att det blivit dyrare att semestra i de flesta länder, men ett fördelaktigt valuta- och prisläge i Turkiet gör att landet fortfarande är ett väldigt prisvärt resmål. Detta gör att många svenskar väljer Turkiet i sommar, trots att de kanske inte stöttar landets politiska situation, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Vilket/vilka länder kan du inte tänka dig att besöka på grund av landets regering/politiska styrning?

1.Turkiet, 33 procent

2. Nordkorea, 19 procent

3. Ryssland, 18 procent

4. Saudiarabien, 9 procent

5. USA, 9 procent

6. Syrien, 8 procent

7. Thailand, 7 procent

8. Egypten, 7 procent

9. Iran, 6 procent

10. Ungern, 6 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval

Europas vackraste tågresor – 8 makalösa rutter

Världens bästa flygplatser 2019 korade

Hop on, hop off – 10 dagars tågluff i Europa


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-04
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen