Annons
Annons
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nyhet

Långa väntetider för att få nytt pass

Ska du ut och resa i sommar och behöver nytt pass? Då gäller det att vara ute i god tid om du bor i Stockholm.

Text: • 2014-03-13 Uppdaterad 2014-03-13

Polisen uppmanar de som behöver ett nytt pass till en sommarresa att skynda sig.  Just nu är den första lediga tiden som går att boka i början av april.

– Man kan inte komma i mitten av maj om man ska ut och resa i juni. Sedan får man räkna med att det tar omkring fem dagar innan passet är klart också, säger Karin Ingvarsson, kommissarie och projektledare fÙ?r den nya tidsbokningen.

Hon rekommenderar dem som behöver en tid ännu snabbare att kolla webbokningen då och då. Det kan dyka upp nya tider och återbud.

Ett annat sätt kan vara att ta sig en bit utanför centrala Stockholm. I exempelvis Södertälje eller Norrtälje går det oftast att få en tid snabbbare.

Sedan den 13 januari måste alla som behöver ansöka om nytt pass i Stockholm boka en tid på någon av länets passexpeditioner.

Syftet med det nya tidsbokningssystemet är att väntetiderna ska bli kortare. Trots att man räknat på hur många som sökte nytt pass samma period förra året har systemet ännu inte blivit det väloljade maskineri man hoppats på.

Dessutom har polisen märkt en ökning av passansökningar.

– Många unga pensionärer som ska ut och resa i vinter söker redan nu och så långt i förväg behöver man inte söka, säger Karin Ingvarsson.

På polisens hemsida bokar du tid för att ansöka om nytt pass. Det är även möjligt att få hjälp att boka en tid på polisstationerna.


Text: • 2014-03-13
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top