1027054.jpg

Nyhet

Möt första deltagaren i Vagabond Thailand Challenge!

Vagabond kan stolt presentera vår första deltagare till team Sverige i äventyrstävlingen Vagabond Thailand Challenge! Möt Hampus Björklund – en 34-årig fotograf från Malmö och envis problemlösare som ständigt är på jakt efter nya adrenalinkickar.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-01

Fakta: Hampus Björklund

Bor: Malmö.
Ålder: 34.
Yrke: Tidigare civilingenjör, nu fotograf.
Familj: Singel.

Hampus Björklund blev trött på sitt jobb som civilingenjör, packade och drog till Santa Barbara i USA för att följa drömmen – att bli fotograf. Nu är han egenföretagare i Malmö men har även varit säsongare i Alperna, arbetat en vända på en fiskfabrik i Norge och jobbat på en boskapsfarm i Australien. Han har drygt 30 fallskärmshopp bakom sig, har spelat i Helsingborgs B-lag och tar sig fram obehindrat på en enhjuling.

Möt första deltagaren i Vagabond Thailand Challenge!

Berätta! Hur känns det att vara en av deltagarna till Vagabond Thailand Challenge?
– Jag blev förbannat glad när jag fick veta att jag var en av deltagarna, det känns helt underbart! Det var en väldigt bra start på veckan att få reda på att man ska åka till Thailand. Det underlättar nu när man är lite halvtrött på Sverige. Detta förkortar vintern och kylan.

Vad kommer du som deltagare att bidra med till tävlingen?
– Lagkänsla och en trevlig stämning.

Berätta om en riktig minnesvärd resa du har gjort?
– Det var när jag och min dåvarande bästa kompis åkte till Nairobi. Vi blev upphämtade av en privatchaufför och åkte upp till Masai Mara där vi bodde på en safari-lodge i fem eller sex dagar. Vi fick dels uppleva traditionell safari men fick även gå på en “walking-safari” på savannen. Efter en halv dag med vandring kom vi fram till ett tältläger där en kock väntade och där vi skulle spendera natten. Det var jättehäftigt men man var samtidigt livrädd på natten eftersom man kunde höra hur djuren rörde sig ute på savannen.

Ni får ju inte veta vilka tävlingsgrenarna blir i förväg, men vad hoppas du på?
– Jag skulle gärna se att det blir klättring, jag har klättrat lite inomhus förut så det skulle ju vara trevligt att prova på utomhusklättring.

Nämn en tävlingsgren som du INTE hoppas på:
– Även om jag kan simma så är jag inte den snabbaste i vattnet och jag har aldrig lärt mig att crawla.

Vad ser du mest fram emot inför tävlingen?
– Hela äventyret egentligen, att få komma iväg till ett varmare klimat och uppleva en ny kultur. Men också att få träffa andra reseglada människor och att fÙ� träffa Vagabonds redaktörer och lyssna på deras erfarenheter.  

Hur kommer du att förbereda dig inför tävlingen?
– Det är ju lite svårt att förbereda sig eftersom vi inte vet vad vi kommer att göra, men det här blir en morot till att öka träningsdosen så att man är “fit for fight” när det väl gäller!

Fakta Vagabond Challenge:

I Vagabond Thailand Challenge utmanar tre läsare och två från Vagabonds redaktion lag från norska och danska Vagabond i en episk äventyrstävling. Tävlingen kommer att äga rum på en eller flera hemliga destinationer i Thailand under en veckas tid i februari 2015. Än så länge är tävlingsgrenarna hemliga.

Missa inte:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-01
NyhetTävling

Scroll to Top