Annons
Annons
Katten Lilibet bor lyxigt. Foto: The Lanesborough.

Katten Lilibet bor lyxigt. Foto: The Lanesborough.

Nyhet

Möt Lilibet – lyxhotellets egna huskatt

Vill bo lyxigt med det där lilla extra? Då ska du ta in på Lanesborough hotell och kela med deras nyaste personal – katten Lilibet.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-10-01 Uppdaterad 2021-09-15

Femstjärniga hotellet The Lanesborough i London utökar sin personal med en udda anställning. Säg hej till deras nya huskatt Lilibet, döpt efter drottning Elizabeth II vars smeknamn är Lilibet.

Enligt hotellet är Lilibet av rasen Sibirisk katt som sägs vara hypoallergen (mindre allergiframkallande) och ska därför vara lämplig som huskatt bland boende. Hon bor och sover i hotellet och tillbringar sina dagar med att välkomna gäster och leka i lobbyn och korridorerna.

Hotellpersonalen och gruppen “katt-kommittén” ser till att Lilibet har allt hon behöver. Kanske får hon en del lyxiga rester från Céleste, hotellets Michelin-restaurang.

Möt Lilibet – lyxhotellets egna huskatt
Enligt The Lanesborough’s Instagram verkar Lilibet vara en aktiv katt med mycket hotellyta att leka på. Foto: The Lanesborough

Lilibet är inte hotellkedjans enda katt. Andra kattambassadörer som lever loppan på lyxhotellet är burmakatten Fa-Raon på Le Bristol i Paris och Kléopatre på Brenners Park-Hotel och Spa i Baden-Baden i Tyskland.

Möt Lilibet – lyxhotellets egna huskatt
Vem vill inte checka in här? Foto: The Lanesborough.

10 bästa vildmarksdestinationerna

Möt Cezar – världens förmodligen mest beresta katt


Text: Helle Kikerpuu • 2019-10-01
NyhetIntervju

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top