Annons
Annons
Oljig frukostfavorit får stanna på Comfort Hotels. Foto: Thinkstock.

Oljig frukostfavorit får stanna på Comfort Hotels. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Nordic Choice gör kovändning om baconstopp

Förra mindre än en vecka sedan meddelade den nordiska hotellkedjan Comfort Hotels att man skulle slopa baconet på frukostborden. Istället skulle man satsa mer på växtbaserade och klimatsmarta alternativ. Nu backar man med beslutet.

Text: Johanna Jackson • 2015-11-24 Uppdaterad 2015-11-24

Nyheten om att Nordics Choice varumärke Comfort Hotels skulle ta bort bacon och prinskorv från deras 30-tal hotell ledde till rubriker i både svensk och internationell press.

Men beslutet möttes av en stor kritikstorm från upprörda gäster som upprört skanderade “rör inte mitt bacon”. I en intervju med branschtidningen Besöksliv uppger kedjedirektören Camilla Bergman att man tar tillbaka beslutet ­– baconet får stanna. I alla fall ett tag.

– Det går fort ibland. Vi har suttit hela helgen och diskuterat det här tillsammans med ledningen ]och nu ser vi att för många tycker att bacon ska komma tillbaka. 

– Vi kommer att fortsätta förändra vårt utbud, men bacon låter vi kanske vara något år framöver, det har för stor betydelse, säger Camilla Bergman till tidningen. 

Även i kommentarsfältet på artikeln som Vagabond skrev uppstod det en het bacondebatt. Så här tyckte läsarna om beslutet. Se omröstningen här.


Text: Johanna Jackson • 2015-11-24
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top