1148581.jpg

Nyhet

Därför har frukosten på den nordiska hotellkedjan blivit världsnyhet

Frukostborden på ett 30-tal Comfort Hotel har skapat rubriker världen över under de senaste dagarna. Anledningen? Varumärket, en del av den Skandinaviska hotellgruppen Nordic Choice Hotels slutar att servera bacon och prinskorv till frukost.

Text: Johanna Jackson • 2015-11-19

Nordic Choice gör kovändning om baconstopp

Mindre kött och mer grönt – det är de nya ledorden för frukosten på Comforthotellen som finns på ett 30-tal platser i Norge, Sverige och Litauen. 

Och att hotellet slopar bacon – som är synonymt med en hotellfrukost för många – har uppmärksammats i flera branschrelaterade medier och bloggar i USA och Australien och av större nyhetssajter som The Daily Mail, Vice, Yahoo News och BBC News. 

Nyheten bröts i Norge där den har skapat läsarstorm hos flera medier. Peter Stordalen, som äger Nordic Choice Hotels, meddelade att man kommer att uppdatera frukostsortimentet till mer hållbara och hälsosamma alternativ.

– Comfort är ett ungdomligt och innovativt koncept som vill anpassa sig till nya trender och förväntningar från framtidens kunder. Vi tror att gäster kommer att uppskatta en god och hälsosam start på dagen med nya råvaror och nya lösningar, sa Stordalen till norska Hegnar.

Läs även: Här kan du “röka på” på hotellet

Därför har frukosten på den nordiska hotellkedjan blivit världsnyhet
Comfort Hotel Stockholm är ett av ett 30-tal hotell i kedjan. Beskuret foto: Kārlis Dambrāns via Flickr/Creative Commons.

Baconstoppet kommer bara några veckor efter att Världshälsoorganisationen listade charkuterier som bacon och korv som cancerframkallande, och övrigt rött kött som troligt cancerframkallande för människor.

I Umeå finns ett hotell i kedjan som tar steget längre. Förutom att ta bort korv och bacon skrotar Hotell Winn även produkter som innehåller palmolja och minskar på sortimentet av ost och flingor.

Det nya frukostutbudet har tagits emot med blandande reaktioner.

– Vissa blir upprörda och vissa har förståelse, säger Ebba Kohl som ordnar frukostserveringen åt Winn till ekonomisajten Affärsliv 24.

Vad tycker du om beslutet att slopa korv och bacon? Rösta! 

Pappans semestermiss får hela internet att fnissa – filmar hela resan åt fel håll


Text: Johanna Jackson • 2015-11-19
NyhetHotellMat och dryck