Glöm inte tröjan på stranden – det kan stå dig dyrt. Foto: Istock

Glöm inte tröjan på stranden – det kan stå dig dyrt. Foto: Istock

Nyhet

Nu kan du få böter i Dubrovnik – om du har för lite kläder på dig

Gillar du att gå lättklädd på semestern? Se upp, om du är i Dubrovnik! Enligt thedubrovniktimes.com inför staden nu en klädkod som kan ge böter på 1 250 kronor till den som inte har tillräckligt med kläder på sig.

Text: Annika Jeppsson • 2016-07-27

Nu ser man inte längre med blida ögon på den som går lättklädd i Dubrovnik. Stadsnämnden i den kroatiska semesterpärlan har infört en klädkod för att få stopp på problemet med för mycket synlig hud. Förslaget har diskuterats en längre tid och i går klubbades det igenom, rapporterar thedubrovniktimes.com.

Inga barbröstade män

Det är främst med överkroppen du ska se upp. De nya reglerna innebär nämligen att kvinnor inte får gå i bikiniöverdel och männen inte får gå barbröstade – ett förbud som gäller i Gamla stan i Dubrovnik.

Trotsar du de nya reglerna så riskerar du att behöva betala dryga böter på upp till 1 000 kouna. En summa som motsvarar 1 250 svenska kronor. Om du dock har kontanter på plats när du blir haffad så kan du få ner prislappen och bara betala hälften av summan, rapporterar thedubrovniktimes.com.


Text: Annika Jeppsson • 2016-07-27
Nyhet

Scroll to Top