Annons
Annons
Foto via Hotels.com

Foto via Hotels.com

Nyhet

Nu kan turister på Mallorca “adoptera” övergivna badleksaker

Mängder av turister överger sina upplåsbara poolleksaker när semestern i solen är över. Men nu har ett hotell på Mallorca har öppnat en adoptionsbyrå för leksakerna i hopp om att ge dem en andra chans.

Text: Johanna Jackson • 2017-09-29 Uppdaterad 2021-06-23

När sommarsäsongen är över flyter tusentals kvarlämnade och övergivna uppblåsbara badleksaker runt på olika semesteranläggningar världen över. Enligt en undersökning från bokningsajten Hotels.com tar knappt hälften, eller 49 procent av svenskarna med sig sina uppblåsbara vänner med sig hem från resan.

Men nu kan gäster som bor på Hipotels Gran Playa de Palma under de kommande tre månaderna alltså adoptera en kvarlämnad leksak. Enligt ett pressmeddelande är detta “den första adoptionsbyrån för uppblåsbara badleksaker i världen.” Kanske blir det en grej som fler hotell tar efter i fortsättningen?  

Nu kan turister på Mallorca

Undersökningen från Hotels.com visar även att föremålet som är vanligast att lämna kvar på resmålet är solglasögon. Därefter kommer solkräm och sedan uppblåsbara poolleksaker på tredjeplats. Andra vanliga tillhörigheter som lämnas kvar efter semestern är simglasögon, tidningar och badkläder. 

Så maxar du Mallorca tillsammans med barnen

Turistskatter fördubblas på Mallorca

16 souvenirer du bör undvika om du vill vara en ansvarsfull turist


Text: Johanna Jackson • 2017-09-29
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top