Hotellrestaurangens renässans, så kallas trenden av bokningssajten Hotels.com som presenterat sin årliga trendrapport Unpack ’25. När resenärer bokar hotell bokar de inte bara ett rum – de bokar även bord på hotellets restaurang. Faktum är att nästan var tredje svensk (29 %) säger att hotellrestaurangerna är mer lockande nu än för fem år sedan.
Hotell över hela världen har den senaste tiden öppnat kritikerrosade restauranger med kockar som kammat hem Michelinstjärnor och roterande säsongsbetonade menyer för att tilltala gästerna. För vissa hotell är själva restaurangen inkörsport till att gästerna sedan bokar hotellrum.
Resenärer vill uppleva hotellrestauranger som står ut från mängden. En tredjedel av svenska resenärer (37 %) säger att en känd hotellrestaurang skulle göra dem mer benägna att boka, medan 24 % anser att den främsta orsaken till att boka hotellrum är att få bord på restaurangen som är reserverade för endast hotellgäster.
3 hotellrestauranger att spana in:
Hotel del Coronado – Coronado, USA.
Nästa år öppnar den världsberömda restaurangen Nobu på Hotel del Coronado. Hotellet som byggdes 1888 är ett historiskt med idealiskt läge vid Kaliforniens Stillahavskust. Här bor du lyxigt i en charmig viktoriansk miljö.

Susana Balbo Winemaker’s House – Chacras de Coria, Argentina.
Den argentinska vintillverkaren Susana Balbo rekommenderar vin till maten på detta boutiquehotell nära Mendoza. Ett lyxigt hotell med fokus på vin och wellness där man har spafaciliteter på rummet.


Romeo Napoli – Neapel, Italien.
Alain Ducasse, som har fått Michelinstjärnor, utnämnde nykomlingen Alessandro Lucassino till ny chefskock på Il Ristorante Alain Ducasse. Hotellet är en modern oas i Neapels annars stökiga, men underbara, stadsbild.

