Annons
Annons
Sardina del Norte, norra Gran Canaria och Puerto de la Cruz, Teneriffa. Kanarieöarna är som vanligt ett av svenskarnas populäraste påsklovsdestinationer. Foto: Istock.

Sardina del Norte, norra Gran Canaria och Puerto de la Cruz, Teneriffa. Kanarieöarna är som vanligt ett av svenskarnas populäraste påsklovsdestinationer. Foto: Istock.

Nyhet

Ny bokningsstatistik visar – hit reser flest svenskar i påsk

Ticket har släppt sin topplista över påskens mest bokade resmål bland semestrande svenskar. Som vanligt är det inga direkta överraskningar. I topp – Spanien och Thailand.

Text: Johanna Jackson • 2018-02-21 Uppdaterad 2021-06-23

Det som däremot överraskar är att Thailand tycks gå från att vara en tydlig vinterfavorit till en året runt-destination. Enligt resebyråns statistik har Bangkok fått sig ett rejält uppsving i påsk och ökat med hela 92,5 procent jämfört med samma period ifjol. En anledning kan vara att semesterfirare kan göra långa vid påsk.

Genom att använda bara fyra semesterdagar kan man vara ledig 10 dagar. Dessutom infaller påsken tidigt i år.

– Då väljer fler att söka sig längre bort för att vara garanterade sol och värme. Thailand, som ändå är relativt enkelt att ta sig till med direktflyg, lockar då många resenärer, säger Katarina Daniels, PR-chef på Ticket i en kommentar till Vagabond. 

Totalt ökar påsklovsbokningarna med 10,4 procent från förra året. Mest populärt är Kanarieöarna med Gran Canaria i topp, som ökat med 73 procent och Teneriffa som ökat med drygt 47 procent. Fjolårets favoriter London och Amsterdam tappar flera platser på topplistan medan New York håller kvar sin stabila femteplats. 

Topplista resmål, påsken 2018 

  1. Gran Canaria (2)
  2. Bangkok (ny)
  3. Paris (4)
  4. London (1)
  5. New York (5)
  6. Amsterdam (3)
  7. Teneriffa (10)
  8. Prag (7)
  9. Malaga (6)
  10. Lissabon (ny)

Källa: Ticket, resor under påsklovsveckorna 13 och 14, bokade t o m 18 februari 2018

Östra Kreta – bortom trängseln


Text: Johanna Jackson • 2018-02-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen