Annons
Annons
Kvinna med vit hatt och skjorta i sandöken.

Resandet ökar för svenskar under höstlovet och precis samma som förra året kammar en solig favorit hem första platsen. Foto: Getty Images

Nyhet

Ny undersökning: Hit reser svenskarna på höstlovet

Svenskarnas reslust är på topp och bokningarna inför höstlovet är högre än i fjol. Hetaste resmålet är precis som i fjol, Gran Canaria medan Bangkok tar hem andra placeringen.

Text: Karin Wimark • 2023-10-22 Uppdaterad 2023-10-18

Höstlovet är en populär tid att resa utomlands och många barnfamiljer väljer att ladda batterierna med sol och nya upplevelser. I år är bokningsläget 33 procent högre än förra året, enligt ny bokningsstatistik från Ticket, Sveriges största resebyrå. Gran Canaria tar hem första platsen följt av Bangkok som gör comeback på topp 10-listan.

Strand med palmer och turkost vatten.
Gran Canaria tar hem förstaplacering även i år som populäraste höstlovsresmålet hos svenskarna. Foto: Getty Images

– Gran Canaria är en klassiker när det gäller höstresor. Den har allt – sol, stränder, fantastisk mat och en mängd aktiviteter, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

Jämfört med höstlovet 2022 kan man se intressanta förändringar i resandet. Malaga, Alicante och Cypern har stigit i popularitet, medan storstäder som London, Paris och Berlin har tappat placeringar i årets topplista. Medan Amsterdam försvunnit från topp 10-listan har istället soliga Teneriffa kvalat in på listan. Dessutom har Bangkok letat sig upp till andra plats på topplistan efter några år av minskat resande. 

– Thailand har alltid varit en semesterklassiker bland svenskarna, men de senaste åren har de flesta av naturliga skäl valt att hålla sig inom Europa på semestern. Det är så roligt att se att svenskarna nu börjar återvända till detta älskade resmål, säger Vincent Goodbrand.

Toppdestinationerna för höstlovet 2023:

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (4)
  3. London (2)
  4. Alicante (8)
  5. Malaga (6)
  6. Cypern (10)
  7. Barcelona (3)
  8. Teneriffa (Ny)
  9. Paris (7)
  10. Berlin (5)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor med avresa under höstlovsveckan bokade t.o.m. 6 september 2023 jämfört med 2022. Siffror inom parentes visar placering höstlovet 2019.

Läs också:

Röda dagar 2023 – så tar du långledigt

10 vandringar i Europa att göra på hösten


Text: Karin Wimark • 2023-10-22
NyhetRestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen