Annons
Annons
Kvinna och man springer upp från havet

På grund av värmeböljan har priserna störtdykt och nu kan det vara läge att fynda sista minuten-resor till Medelhavet. Foto: Getty Imags

Europa

Stort prisras: Nu är det läge att fynda sista minuten-resan

Rekordhög efterfrågan, en svag krona och dyra bränslepriser har bidragit till höga kostnader för utlandsresor i år. Men nu rasar priserna på resor till Medelhavet.

Text: Karin Wimark • 2023-06-20 Uppdaterad 2023-06-20

Under de senaste två veckorna har det skett ett trendbrott när det kommer till utlandsresor och priserna på sista minuten-resor till klassiska destinationer som Rhodos, Kreta, Side och Gran Canaria är billigare än på länge. Enligt Sveriges största privatresebyrå Tickets senaste undersökning har de sjunkit med upp till 31 % och nu går det alltså att fynda en hel veckas semesterresa med direktflyg och hotell för under 3000 kronor per person.

– Efter en lång tid av höga priser så ser vi att priset på både sista minuten-resor och sensommarresor har gått ner markant de senaste veckorna. Plötsligt finns det ett stort utbud av prisvärda resor till spännande destinationer, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Att resa utomlands har hittills i år varit en dyr historia. Men nu kan du fynda resor till Medelhavet. Foto: Getty Images

Värmebölja har fått folk att avvakta

En anledning bakom prissänkningarna är det varma vädret. Allt fler svenskar har valt att tillbringa semestern i Sverige eller avvaktat med att boka utlandsresa, vilket bidragit till att resebolagen fått sänka priserna för att fylla osålda flygstolar. Detta skapar ett guldläge för den som vill åka på en resa utomlands i sommar, skriver Ticket i ett pressmeddelande.

– Vi rekommenderar alla som är sugna på en sommarresa att slå till nu. Genom att vara flexibel i avresedatum och destination kan man hitta resor till riktigt förmånliga priser, säger Vincent Goodbrand.

Exempel på de billigaste sista minuten-resorna just nu:

Källa: Prisexempel hämtade den 19/6 från ticket och avser flyg och boende i del av dubbelrum.


Text: Karin Wimark • 2023-06-20
EuropaNyhetRestipsFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen