Annons
Annons
Istock.

Istock.

Nyhet

Nya beskedet: Bangkoks gatumat får stanna

Bara dagar efter lokala myndigheter annonserade ett kommande förbud mot Bangkoks gatumat meddelade Thailands turistminister Kobkarn Wattanavrangkul att den berömda maten får stanna. Dock under vissa villkor, skriver Lonely Planet.

Text: Johanna Jackson • 2017-04-26 Uppdaterad 2017-04-26

När nyheten om att Bangkoks gator skulle kunna rensas rena på streetfood skapade rubriker för drygt en vecka sedan blev många matälskare och resenärer både upprörda och arga. 

Men nu visar det sig att det förbudet inte verkar bli verklighet. Enligt Lonely Planet gick Thailands turistminister Kobkarn Wattanavrangkul ut på Facebook och hävde förbudet.

Till CNN säger Wanlop Suwandee, rådgivare till Bangkoks guvernör, som uppgavs som källa till nyheten att han blivit felciterad. Han bekräftade dock att försäljning av gatumat har förbjudits i vissa områden men att försäljare fortfarande kommer att kunna sälja sin mat på den populära gatan Khao San Road och i Yaowarat/Chinatown.

Reglerna kring gatumaten kommer dock att skärpas. Bland annat kommer myndigheter i staden att arbeta för bättre hygien kring stånden och se över trafikfrågor i vissa områden. Bland annat vill man få försäljare att sluta diska köksutrustning och tallrikar mitt på gatorna, skriver Lonely Planet. 


Text: Johanna Jackson • 2017-04-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen