Annons
Annons
Beställ drink av Rob från en avlägsen planet i universums utkanter. Foto: MSC.

Beställ drink av Rob från en avlägsen planet i universums utkanter. Foto: MSC.

Nyhet

Nytt kryssningsfartyg får robot-bartender med mänskliga egenskaper

I april 2021 sjösätts det nya kryssningsfartyget MSC Virtuosa. Förutom kapten och kryssningspersonal så kommer besättningen även inkludera Rob – en bartender från universums utkanter som agerar som en människa, men är en robot.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-02-14 Uppdaterad 2021-09-15

Bartender-roboten Rob kommer du hitta i det nya kryssningsfartygets rymdinspirerade bar där han kommer blanda kosmiska cocktails till gästerna. Fenomenet robot-bartenders är ingen nyhet i sig – det som är unikt med Rob är att han har fått en rad mänskliga egenskaper.

”Rob kommer från en avlägsen planet i universums utkanter”, skriver MSC i ett pressmeddelande och fortsätter: ”Han har lärt sig mixologi i de bästa intergalaktiska barerna, finslipat sin teknik på små satteliter långt bort i galaxen. Nu har han bestämt sig för att ta med sina kunskaper exklusivt för MSC:s gäster.”

Agerar som en riktig människa

Roboten har fått en egen personlighet och rör sig och pratar som en människa. Förutom att Rob kan blanda drinkar kan han läsa av ansiktsuttryck och agera utifrån det. Kanske drar han något av sina partyskämt eller dansar loss bakom bardisken.

Rob är även en spårklig talang och bemästrar hela åtta spårk: engelska, italienska, spanska, franska, tyska, brasiliansk-portugisiska, kinesiska och japanska. Han anpassar utifrån vad du beställer på för språk.

Nytt kryssningsfartyg får robot-bartender med mänskliga egenskaper
Digital konstvägg i baren på nya MSC Virtuosa. Foto: MSC.

Rymdinspirerad bar

Hela baren på MSC Virtuosa är skapad för att ge en futuristisk rymdskepps-känsla. Där finns 3D-hologram och interaktiva bord som gör det möjligt att åka iväg ut i solsystemet och upptäcka rymden från din sittplats. Syftet är att ta med resenärerna på en resa till en helt annan värld.

Om allt går enligt plan kommer MSC Virtuosa glida fram genom nordiskt farvatten till sommaren.

Blir du nya rymdhotellets första gäst?

Checka in på världens första hotell som drivs av robotar

Den här episka jorden runt-kryssningen går förbi 56 världsarv och 30 länder

Svalbard: På kryssning i Arktis


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-02-14
NyhetBåtresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen