Annons
Annons
Smarrigt värre i Malmö – vi listar några av våra favoritmatställen och barer. Foto: Daniel Novakovic/Far i Hatten och Lilla kafferosteriet

Smarrigt värre i Malmö – vi listar några av våra favoritmatställen och barer. Foto: Daniel Novakovic/Far i Hatten och Lilla kafferosteriet

Restips

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa

Falafel i Malmö är ju givet, men här finns enormt många bra lunchställen, barer, kaféer och hak. Vi listar några av våra favoriter som bjuder på matnörderi, goda ostar, öler och härligt häng.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-05-28 Uppdaterad 2022-12-26

Kin Long

Är man sugen på kinesiskt är det en självklarhet att kika in på Kin Long. En riktig klassiker i Malmö och älskad om gästerna. Ägaren Chien-Chung Wang har skapat en restaurang man gärna blir stammis på. Den gästvänliga servicen, inredningen är lite over the top men precis det man behöver en regnig dag i februari och så maten såklart. Det finns en avsmakningsmeny för den som vill testa lite av varje och kryddor man drömmer om att själv kunna briljera med hemmavid. Köket välkomnar såväl köttätare som vegetarianer – och trodde du att friterad banan och glass är passé, tänk om!

Lyran

På Lyran är råvarorna superstjärnorna och en noga framtagen 8-rätters meny ser till att alla ingredienser får briljera. Kreativ och rolig mat servas till en ypperlig drinkmeny. Här får du verkligen valuta för matpengarna! Smaka på svamp från Hällestad, havskräfta och andra råvaror från lokala farmare, fiskare och jägare. En bit av Skåne av bästa slag! 

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa - Lyran
Snyggt och gott! Foto: Lyran

Julie

Kom för ett glas vin och en bit ost, kanske ett glas champagne ackompagnerat av ostron eller varför inte en helkväll med middag! Julie är ost- och vinbaren som prisats för sina drycker! Här serveras endast viner från Europa och du är mer än välkommen in i vinrummet för att välja vilket vin du vill dricka. Charkuterierna är skånska och ostarna traditionella. I källaren erbjuds dessutom vinprovningar för den som önskar.

Bar Italia

Sugen på riktigt bra glass? Då ska du ta dig till västra hamnen och Bar Italia för äkta siciliansk gelato. Här serveras varje dag 65 smaker som tillverkas på plats i vad som är en av Malmös äldsta gelaterior. Varje vecka serveras dessutom krämig mjukglass. Hungrig? Ingen fara, beställ en maträtt eller krämig cappuccini, och om solen ligger på blir läget med utsikt över Öresundsbron absolut kanon!

Beer Ditch

På Beer Ditch njuter man av riktigt bra hantverksöl och en svensk-dansk meny med fantastiska smørrebrød, viltkött, MSC-märkt fisk & skaldjur och goda veggo-alternativ. En gång i veckan arrangeras quizkvällar och i ölsortimentet finns 225 olika hantverksöler att välja bland. Avslappnad och opretentiöst.

Ölbar i Malmö
På Beer Ditch botaniserar man bland en mängd öler. Foto: Beer Ditch

Dubbel Dubbel

Sjukt bra kinesiska dumplings och dimsum finns på Dubbel Dubbel. Hit kan man komma för en snabb matbit eller redig middag med set-meny. Inredningen är stilren men ändå välkomnande och på sommaren finns deras underbara innergård att njuta av.

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Dubbel Dubbel har en riktigt skön innergård. Foto: Dubbel Dubbel
12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Ett stenkast från Möllevångstorget kan du njuta av dumplings och dim sum. Foto: Dubbel Dubbel

Vollmers

Restaurang Vollmers har utsetts av White Guide till Malmös främsta restaurang. Och visst ligger ribban högt här vilket både tjänar restaurangen, men kan också göra vareviga foodie till en trångsynt matkritiker. Men här briljerar man med ingredienserna och mycket fokus ligger på lokalproducerat. Så kom, sitt ner i den stilrena miljön och häng med på en si så där fyra timmars lång mat- och dryckesresa.

Bloom in the Park

Matnörderi till höga priser fås på Bloom in the Park där konceptet är: ingen meny eller presentation av maten! Smakerna ska helt enkelt tala för sig själv. (Vid matpreferenser eller allergier bör man kontakta restaurangen i förväg och meddela detta). Själva stället är stilrent, avskalat och personalen talar bara engelska.

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa - Bloom in the Park
Stilrent på Bloom in the Park. Foto: Miriam Preis

Jesusbaren

Jesusbaren är ett latinamerikanskt café i det hippa området Möllan. Hit går den som är sugen på maté och over-the-top dekor med filmaffischer, katolsk ikonografi och sydamerikansk revolutionsromantik. Beställ fika, en matig macka eller någon av deras varmrätter och slå dig och inta den kulturella atmosfären. En solig sommardag kan du beställa en take-away och bege dig till Jesusparken på andra sidan gatan – parken som gett namn till baren.

Far i Hatten

Det här stället har en supermysig inne- och uteservering i Folkets park. Du kommer för det stora utbudet av naturviner, hantverksöl på fat och härliga cocktails. Men du stannar och kommer tillbaka för den schyssta personalen och de riktigt goda vedugnsbakade pizzorna. Vagabond lyfter på hatten för Far i Hatten!

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa - Far i hatten
Du kommer älska pizzorna på Far i Hatten. Foto: Daniel Novakovic/Far i Hatten
12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Här vill man ju bara stanna hela kvällen, eller hur. Foto: Far i Hatten

Solde Kafferosteri

Riktigt bra kaffe och avslappnad atmosfär får du på Solde Kafferosteri. Svep en espresso vid den italienskinspirerade baren eller slå dig ner och njut av en macka till bönorna. Passa också på att köpa med dig en påse färskrostade kaffebönor hem!

Lilla kafferosteriet

Vill du ha riktigt gott kaffe och en mysig plats att dricka den ska du slå dig ner på Lilla Kafferosteriet – ett modernt kafferosteri inhyst i ett orangeskimrande 1600-talshus. Det är så in i bängen härligt. Är du nyfiken på att vetja mer? Boka in dig på en kaffeprovning där du får lära dig allt från gröda till kopp. Och missa inte den läckra hantverksglassen från det populära bageriet Olof Viktors i Glemminge,som vi på Vagabond skrev om när vi listade Sveriges läckraste hantverksbagerier.

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa Lilla Kafferosteriet
Fika på Lilla kafferosteriet. Foto: Lilla kafferosteriet
12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Mysigt på Lilla kafferosteriet och Claus Mortensens hus som caféet ligger i. Foto: Lilla kafferosteriet

7 favoriter på sköna Österlen

9 udda ställen i Skåne du inte visste fanns

Favoriter i Göteborg – 11 restauranger du inte får missa

Sveriges 12 bästa hantverksbagerier


Text: Helle Kikerpuu • 2020-05-28
RestipsSverigeMalmöMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen