Smarrigt värre i Malmö – vi listar några av våra favoritmatställen och barer. Foto: Daniel Novakovic/Far i Hatten och Lilla kafferosteriet

Restips

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa

Falafel i Malmö är ju givet, men här finns enormt många bra lunchställen, barer, kaféer och hak. Vi listar några av våra favoriter som bjuder på matnörderi, goda ostar, öler och härligt häng.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-05-28

Plant Magics Kitchen

Plant Magics Kitchens enkla men geniala lunchkoncept är denna: varje dag finns en vegetarisk rätt, en vegansk rätt och en kötträtt att beställa. Menyn är innovativ och kombinationen av ingredienser och smaker är smarrig som tusan.

Ost & Vänner

Gillar du ost, vin och jazz? Då måste du glida förbi Ost & Vänner som rymmer en liten servering där all ost som erbjuds också finns att köpa i butiken, och som grädde på moset spelar liveband jazz varje onsdag. Lyckans ost som har detta runt hörnet!

Ost och Vänner i Malmö
Foto: Fabian Kruuse/Kruuse Media
Ost och Vänner i Malmö är ett av Malmös bästa matställen
Foto: Viktor Gårdsäter

Bar Italia

Sugen på riktigt bra glass? Då ska du ta dig till västra hamnen och Bar Italia för italiensk gelato. Hungrig? Ingen fara, beställ en maträtt eller krämig cappuccini, och om solen ligger på blir läget absolut kanon!

Lyran

På Lyran är råvarorna superstjärnorna och en noga framtagen 8-rätters meny ser till att alla ingredienser får briljera. Kreativ och rolig mat servas till en ypperlig drinkmeny. Här får du verkligen valuta för matpengarna!

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa - Lyran
Snyggt och gott! Foto: Lyran

Beer Ditch

På Beer Ditch njuter man av riktigt bra hantverksöl och en svensk-dansk meny med fantastiska smørrebrød, viltkött, MSC-märkt fisk & skaldjur och goda veggo-alternativ.

Dubbel Dubbel

Sjukt bra kinesiska dumplings och dimsum finns på Dubbel Dubbel. Hit kan man komma för en snabb matbit eller redig middag med set-meny. Inredningen är stilren men ändå välkomnande och på sommaren finns deras underbara innergård att njuta av.

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Dubbel Dubbel har en riktigt skön innergård. Foto: Dubbel Dubbel
12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Ett stenkast från Möllevångstorget kan du njuta av dumplings och dim sum. Foto: Dubbel Dubbel

Mineral

Mineral är väldans trevligt och erbjuder noga utvalda naturviner som smakar himmelskt. Dessutom har de lokal cider och skandinaviskt öl som serveras till en växtbaserad meny som förändras med säsongen.

Obs! På grund av ägarbyte behövde Mineral söka nytt alkoholtillstånd och tills det är klappat och klart serverar de en brunchinspirerad meny från onsdag till söndag, mellan 10 till 16.

Bloom in the Park

Matnörderi till höga priser fås på Bloom in the Park där konceptet är: ingen meny eller presentation av maten! Smakerna ska helt enkelt tala för sig själv. (Vid matpreferenser eller allergier bör man kontakta restaurangen i förväg och meddela detta). Själva stället är stilrent, avskalat och personalen talar bara engelska.

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa - Bloom in the Park
Stilrent på Bloom in the Park. Foto: Miriam Preis

Jesusbaren

Jesusbaren är ett latinamerikanskt ställe för den som är sugen på maté och over-the-top dekor med filmaffischer, katolsk ikonografi och sydamerikansk revolutionsromantik. Beställ fika, en matig macka eller någon av deras varmrätter.

Far i Hatten

Det här stället har en supermysig inne- och uteservering i Folkets park. Du kommer för det stora utbudet av naturviner, hantverksöl på fat och härliga cocktails. Men du stannar och kommer tillbaka för den schyssta personalen och de riktigt goda vedugnsbakade pizzorna. Vagabond lyfter på hatten för Far i Hatten!

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa - Far i hatten
Du kommer älska pizzorna på Far i Hatten. Foto: Daniel Novakovic/Far i Hatten
12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Här vill man ju bara stanna hela kvällen, eller hur. Foto: Far i Hatten

Solde Kafferosteri

Snuskigt bra kaffe får du på Solde Kafferosteri. Svep en espresso vid baren eller slå dig ner och njut av en macka till bönorna.

Lilla kafferosteriet

Vill du ha riktigt gott kaffe och en mysig plats att dricka den ska du slå dig ner på Lilla Kafferosteriet. Det är så in i bängen härligt. Dessutom har de glass från Olof Viktors i Glemminge, som vi på Vagabond skrev om när vi listade Sveriges läckraste hantverksbagerier.

12 läckra matställen i Malmö du inte får missa Lilla Kafferosteriet
Fika på Lilla kafferosteriet. Foto: Lilla kafferosteriet
12 läckra matställen i Malmö du inte får missa
Mysigt på Lilla kafferosteriet och Claus Mortensens hus som caféet ligger i. Foto: Lilla kafferosteriet

Hedersomnämnanden

Kin Long – riktigt gott och trevlig atmosfär. 

Julie – ät middagar eller kom blott ett gott glas vin!

Restaurang Vollmers – utsågs av White Guide till™?Malmös främsta restaurang.

7 favoriter på sköna Österlen

9 udda ställen i Skåne du inte visste fanns

Favoriter i Göteborg – 11 restauranger du inte får missa

Sveriges 12 bästa hantverksbagerier


Text: Helle Kikerpuu • 2020-05-28
RestipsSverigeMalmöMat och dryck

Scroll to Top