Annons
Annons
Nya Zeeland är ett populärt resmål för svenskar som nu måste ansöka om inresetillstånd från 1 oktober. Foto: GettyImages

Nya Zeeland är ett populärt resmål för svenskar som nu måste ansöka om inresetillstånd från 1 oktober. Foto: GettyImages

Nyhet

Nya regler: svenskar måste ha inresetillstånd till Nya Zeeland

Inresetillstånd kommer avkrävas av svenskar som reser till Nya Zeeland. Sweden Abroad rekommenderar svenska resenärer att ansöka om det nya visumet, NZeTA, i god tid före avresan.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-09-24 Uppdaterad 2021-06-23

Från och med 1 oktober 2019 måste svenska medborgare som ska resa till Nya Zeeland ansöka om ett så kallat NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Ett NZeTA är giltigt i 2 år för flera inresor.

Sweden Abroad rekommenderar att ansöka om ett NZeTA i god tid före avresa, då det kan ta upp till 72 timmar att få det godkänt. Det kostar 9 NZD att ansöka om NZeTA och samtidigt betalar man Nya Zeelands besöksavgift på 35 NZD.

Det kan också vara bra att veta att det inte finns någon svensk ambassad i Nya Zeeland där man kan ansöka om ett nytt ordinarie pass. Kontrollera därför att passet är helt och att det är giltigt en längre tid. Det går att ansöka om provisoriskt pass vid honorärkonsulatet i Wellington.

Läs mer om inresetillståndet på Sweden Abroad.

Vinguide: De bästa ekogårdarna att upptäcka i Nya Zeeland

10 coola ställen i Perth


Text: Helle Kikerpuu • 2019-09-24
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen