Annons
Annons
Tuffare restriktioner har satts in i olika regioner i Spanien för att minska smittspridningen. Foto: GettyImages

Tuffare restriktioner har satts in i olika regioner i Spanien för att minska smittspridningen. Foto: GettyImages

Nyhet

Kanarieöarna kräver negativt coronatest av turister

Lokala restriktioner och nya regler om krav på negativt test. På flera håll har Spaniens regioner infört olika åtgärder för att minska smittspridningen. Turistön Kanarieöarna kommer bland annat börja kräva ett negativt Covid-19-test för inresa.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-10-31 Uppdaterad 2021-06-23

Spridningen av coronaviruset i Spanien har lett till nya restriktioner. För att begränsa smittspridningen utlystes först nationellt nödläge i Spanien den 25 oktober. Nödläget ger regionerna ökad tillåtelse att tillämpa de åtgärder som man anser nödvändiga för att bekämpa spridningen av Covid-19, bland annat att begränsa in och utresor till hela eller delar av regionen.

Lokala restriktioner

Flera regioner i Spanien har infört en perimeterkarantän, dvs förbud för in- och utresa till området om man ej har särskilda skäl som arbete, skola, vård, bankärenden, förnyelse av pass/ID handlingar, återresa till permanent bostad och force majeure. I många av dessa regioner har även enskilda provinser eller kommuner försatts med perimeterkarantän.

Turism utgör inte ett giltigt skäl för inresa till en region med perimeterkarantän. Det går att flyga till en flygplats i ett område som har perimeterkarantän om syftet med resan är att direkt resa vidare, eller om man har ett giltigt skäl (som exempelvis arbete). 

För tillfället gäller perimeterkarantänen regionerna Andalusien, Asturias, Aragón, Baskien, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, Katalonien, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra och Valencia regionen.

Kanarieöarna kräver test

Kanarieöarna kommer kräva ett negativt coronatest för inresande, som tagits senast 72 timmar innan man anländer. De nya reglerna har inte satts i bruk än och enligt Sweden Abroad ska resenärer som anländer till Kanarieöarna under november månads första vecka inte beröras och avkrävas på test.

Lagen väntas träda i kraft runt den 10 november, enligt researrangören TUI som varit förberedd på beslutet.

– Vi kommer erbjuda våra kunder att ta ett test innan eller i samband med avresa, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på TUI, till TT.

Håll dig uppdaterad på läget genom att besöka swedenabroad.se.

 

Här kan du testas för Covid-19 och få reseintyg

SJ släpper årets julbiljetter med färre platser

Höst i Sverige: 11 äventyr från norr till söder


Text: Helle Kikerpuu • 2020-10-31
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen