Annons
Annons
Mauritius har tropiskt klimat med i snitt 30 grader i luften och 25 grader i havet året runt. Foto: Thinkstock

Mauritius har tropiskt klimat med i snitt 30 grader i luften och 25 grader i havet året runt. Foto: Thinkstock

Mauritius

Paradisö får charter

Ända sedan Mona Sahlin i samband med Tobleroneaffären för 19 år sedan tog timeout på Mauritius har den tropiska ön i Indiska Oceanen stått högt på svenskarnas topplista över paradisiska resmål. Nu blir det charteresor dit.

Text: Per J Andersson • 2014-02-05 Uppdaterad 2014-02-05

Det är Fritidsresor som från och med nästa vinter börjar med charterflyg till Mauritius. Från dagarna före jul till mitten av mars blir det ett charterflyg varannan vecka till ön där resebolaget kommer att ha 19 hotell att välja mellan. Mauritius är en relativt dyr turist-ö med många lyxiga hotellanläggningar. Fritidsresor kommer inte bara att sälja lyx, utan lockar med frånpriser på 11 000 kr per person för två veckor med flyg och hotell.

Och lämnar man de fina hotellen är inte  prisnivån i landet särskilt hög.

– Prisnivån är ungefär som i Mexico, cirka 50 kronor för en pizza och middag från 140 kronor, säger Fritidsresors VD Bassam el Mattar.

Charterbolagets hotell på Mauritius har från två- till femstjärnor. Dessutom erbjuder man lägenheter. 17 av hotellen ligger på stranden och samtliga är, lovar man, ”uppfräschade med modern, ljus inredning”.

Fritidsresors flyger direkt med Boeing 787 Dreamliner. Restiden är cirka 11,5 timmar. Resorna börjar säljas om en månad, den 6 mars.

Mauritius-fakta

  • Mauritius är en önation i Indiska Oceanen, cirka 180 mil från Afrikas kust.
  • Landet består av fyra öar och har en och en halv miljon invånare, varav en majoritet är av indisk härkomst och hinduer.
  • Många pratar engelska, men även franska och hindi är vanliga språk på öarna.
  • Mauritius har kolonialiserats av, i nämnd ordning, holländare, fransmän och britter (som tog dit indier som plantagearbetare), men är sedan 1968 en självständig stat.
  • På grund av den stora indiska befolkningen är öarna populära inspelningsplatser för indiska filmindustrin, Bollywood.

Text: Per J Andersson • 2014-02-05
MauritiusNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen