En traditionell longtailbåt utanför Krabi. I år gör Thailand comeback som resmål enligt statistik från Ticket, som är Sveriges största privatresebyrå. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Populära resmål: Hit reser svenskarna i vinter

Thailand gör comeback i vinter men svenskfavoriten Gran Canaria är ohotad etta på listan över vinterns populäraste resmål. Det visar bokningsstatistik från resebyrån Ticket.

Text: Johanna Jackson • 2015-10-14

Så maxar du ledigheten 2015

Efter några vintrar av ett sjunkande intresse för Thailand gör destinationen en kraftfull comeback och i år har bokningarna ökat med 26 procent jämfört med förra året.

Det är främst tre thailändska destinationer som svenskarna reser till – Bangkok på plats 2 över de mest bokade resmålen och Phuket och Krabi på plats 3 och 5.  Förstaplatsen tas av Gran Canaria och på plats 4 över populära resmål hamnar systerön Teneriffa.

Populära resmål: Hit reser svenskarna i vinter
Maspalomas på svenskfavoriten Gran Canaria. Foto: Thinkstock.

En annan trend är att allt fler thailandsresenärer väljer bort charterbolagen och reser i större utsträckning på egen hand vilket beror på bättre förbindelser med reguljärflyg.

– Det är många flygbolag som har bra förbindelser från Sverige till Thailand, som Norwegian, Thai Airways och de kraftigt expanderande Mellanösternbolagen Qatar Airways och Emirates. Den tuffa konkurrensen leder till bra flygpriser för resenärerna, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket till branschtidningen Travel News.

Två raketer i vinter är Dubai och Kuba. Mer än dubbelt så många svenskar reser till exempel med Ticket till Kuba i år jämfört med förra året. Till Dubai har bokningarna ökat med hela 47 procent.

Vinterns mest bokade resmål

Förra årets placering inom parantes. 

1. Gran Canaria (1)

2. Bangkok (2)

3. Phuket (3)

4. Teneriffa (4)

5. Krabi (7)

6. Miami (6)

7. Cancun (8)

8. New York (5)

9. London (9)

10. Dubai (ny)

Källa: Baserat på bokningar gjorda på Ticket fram till 24 september 2015 med avresor 1 november 2015 till 30 april 2016.

10 misstag som svenskar gör på utlandssemestern

Amerikansk turist listade hur konstigt England är – gör viral succé

Här hittar du solen och värmen i höst – 7 sköna resmål


Text: Johanna Jackson • 2015-10-14
Nyhet

Scroll to Top