Hermosa Beach i Kalifornien. Foto: Istock.

Hermosa Beach i Kalifornien. Foto: Istock.

Nyhet

Stort prisfall på flygresor – rekordbilliga biljetter

Om du planerar att resa utomlands i höst eller vinter kan det vara en god idé att boka nu. Många flygbiljetter ligger nämligen på rekordlåga nivåer. Det visar den senaste priskollen från Svenskt flygprisindex.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-01

Tur och retur från Stockholm till Dubai för 1 412 kronor. Och tur och retur mellan Stockholm och Los Angeles för 2 916 kronor. Det är bara två exempel på rekordbilliga flygbiljetter i priskollen. 

Undersökningen som har tittat på biljettpriser för avresa i vecka 39 kommer från resesökmotorn Travelmarket som sedan 2009 sammanställer ett flygprisindex varje månad.

Den visar att mer än 50 % av flygpriserna är de lägsta någonsin i vecka 39 jämfört med samma vecka föregående år. Dessutom är mer än 25 % av de kollade priserna på den lägsta nivån i samtliga priskollar sedan 2009.

Priserna har minskat både till europeiska och interkontinentala resmål.

Till exempel har genomsnittspriset på en flygbiljett till interkontinentala resmål minskat från 4 719 kronor ifjol och till 4 030 kronor i år. Och priserna förväntas att bli ännu billigare de kommande månaderna enligt Travelmarkets vd Ole Stoub.

– Man skulle inte tro att det var möjligt att flygbiljetterna fortsätter att dala i pris, men det tror jag ändå att vi kommer att se under hösten. Konkurrensen har intensifierats med större platsutbud från flygbolagen – flygbolagen blir dessutom mer och mer effektiva och den besparingen skickas vidare till konsumenterna, säger han i ett pressmeddelande.

10 roadtrips du inte får missa i USA

Lyxhotell med egen regnskog ska byggas i Dubai

Kronans försvagning: Här har det blivit dyrare att semestra


Text: Johanna Jackson • 2016-09-01
Nyhet

Scroll to Top