Annons
Annons
Snart blir det möjligt att boka resor till USA, Asien och Sydamerika via reseplattformen Omio.Foto: Alexander Spatari/Getty Images

Snart blir det möjligt att boka resor till USA, Asien och Sydamerika via reseplattformen Omio.Foto: Alexander Spatari/Getty Images

Nyhet

Reseplattformen GoEuro byter namn till Omio

GoEuro, som är en europeisk reseplattform och bokningstjänst för tåg, flyg och bussar, blir snart Omio. Namnbytet sker i samband med att företaget expanderar globalt.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-02-19 Uppdaterad 2021-06-23

GoEuro grundades år 2013 och har sedan dess blivit en av Europas största reseplattformar. Nu expenderar de globalt till bland annat USA, Asien och Sydamerika. Men även ökad närvaro i Europa väntar.

– På dryga fem år har vi vuxit från att vara en metasökmotor i två länder, till att bli en bokningstjÙ?nst och app verksam i 15 länder med användare världen över. Namnet GoEuro har fungerat bra för verksamheten men när vi nu expanderar globalt behöver vi ett namn som stödjer dessa ambitioner, säger Naren Shaam, VD och grundare för GoEuro.

Planen är att Omio blir en reseplattform som möjliggör bokning och hantering av resor världen över på en och samma plats. 

– Vi tror att resandet i framtiden kommer se annorlunda ut. Istället för att boka separata resor mellan stationer och flygplatser bokar vi endast en slutdestionation. Resenärerna kommer i och med detta inte behöva separata biljetter för att nå sitt mål utan allt kommer samlas i appen. Transporter kommer formas helt utefter resenärernas krav, och det är den här utvecklingen Omio kommer att leda, säger Naren Shaam.  

Dessa weekendstäder lockar oss mest i vår

Transsibiriska – världens längsta tågresa

Färsk statistik: Hit reser vi sommaren 2019


Text: Linnéa Axelsson • 2019-02-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen