Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Restips! Vagabond hjälper dig att fly regnet

Regnrekord slås och mäktiga lågtryck rullar in från England. Håller din semesterdröm på att raseras? Lugn, Vagabond tipsar om prisvärda resor som fortfarande finns kvar.

Text: Redaktionen • 2012-06-26 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Restips! Vagabond hjälper dig att fly regnet
Fly Sverige, landa i solen. (Foto: Flickr/puroticorico)

Regnrekord slås och mäktiga lågtryck rullar in från England. Håller din semesterdröm på att raseras? Lugn, Vagabond tipsar om prisvärda resor som fortfarande finns kvar.

Ni har säkert sett rubrikerna de senaste dagarna: “Chartern skär smör med täljkniv” och “Snart slut på resor”.

Den sistnämnda rubriken stämmer – som vanligt – inte. Många medier förmedlar tyvärr bara charterbolagens budskap, trots att merparten av de svenska resenärerna väljer helt andra sätt att resa än charterns färdiga paket.

För dig som inte räds att boka flyg och hotell på egen hand, finns resor kvar. Många till riktigt hyggliga priser dessutom. Se här bara:

Barcelona, Spanien
Spännande stad och snygg strand – på samma destination.
Utresa: 3 juli, sju dagars resa.
Flyg: Ryanair från Skavsta, 1986 kr. Norwegian från Arlanda, 2314 kr.
Hotell: Fyrstjärniga Eurostars Lex är väldesignat och plånboksvänligt. Ett bra val även om läget är aningen avsides ute vid Camp Nou, 4321 kr.
Respris för två
= 8 293 kr

Sitges, Spanien
Skippa stadshetsen i Barcelona och åk en kort bit söderut, till Sitges fina stränder och charmiga gränder.
Utresa: 10 juli, sju dagar.
Flyg: Ryanair till Barcelona från Skavsta, 1756 kr.
Hotell: Trevliga strandhotellet Calipolis med fyra stjärnor, 11 479 kr.
Respris för tvÙ?
= 14 991 kr

Mallorca, Spanien
Slut på charterplatser till en av Medelhavets bästa öar? Här har du din resa.
Utresa: 10 juli, sju dagar.
Flyg: Ryanair från Skavsta, 2553 kr. Norwegian från Arlanda, 2885 kr (mellanlandning i Göteborg).
Hotell: Fyrstjärniga TRYP Palma Bellver, 7267 kr.
Respris för två
= 12 373 kr

Båtluffa i Grekland
Undvika Grekland på grund av finanskrisen? Tvärtom! Passa på en sommar då turisterna är färre än vanligt. Flyg till Rhodos, ta en färja och kasta dig ut i världens vackraste övärld. Från Rhodos är båtluffning i Dodekaneserna såklart närmast, men du tar dig också lätt till Kykladerna med färjan, Blue Star Ferries, som passerar bland annat Amorgos på vägen till Pireus.
Utresa: 3 juli, 14 dagar.
Flyg: Ryanair från Skavsta, 3259 kr. Norwegian från Arlanda på utresan + Ryanair till Skavsta på hemresan, 3378 kr.
Hotell: Om du båtluffar behövs inga förbokningar, rumsraggarna väntar i hamnen. Räkna med 25-40 euro per rum och natt beroende på ö, standard och läge.
Respris för två
= 12 000 – 15 000 kr (flyg, boende, båtbiljetter)

Bangkok, Thailand
Sugen på Asien? Kan du ta en sen sommarsemester? I slutet av augusti finns fina priser till Bangkok. Väl i Bangkok ligger Sydostasien för dina fötter. Stanna i Thailand eller ta dig billigt vidare med något av de många lågprisbolagen: öarna på Malaysias östkust, Borneo, Bali, Singapore, Vietnam eller Kambodja? Upp till dig, du har 20 dagar på dig.
Utresa: 22 augusti, 20 dagar.
Flyg: KLM från Arlanda via Amsterdam, 4861 kr.
Respris för två
Svårt att säga exakt, beror på antal flyg och hur ni bor, men 25 000 – 30 000 kr (flyg till Bangkok, lågprisflyg i Asien, hotell) bör räcka.

New York, USA
Manhattan på sommaren är hett. Ibland olidligt varmt, kvalmigt och svettigt. Men butiker, barer och restauranger har luftkonditionering. Och du vill ju fly det svenska regnet, eller hur?
Utresa: 17 juli, sju dagar.
Flyg: Delta Air Lines direkt från Arlanda, 6282 kr.
Hotell: Pod Hotel, 10 282 kr.
Respris för två
= 22 846 kr

Fotnot. Flygen hittades via sökmotorerna Skyscanner och Flygresor.se, hotellpriserna är hämtade från Hotels.com. Tänk på att priser ändras snabbt, så exemplen i artikeln är just det – exempel på resor du kan boka just nu med kort varsel. Utresa sker från Mälardalen/Stockholmsområdet, men motsvarande resor finns – i regel – även från Kastrup som är de flesta sydsvenskars förstaflygplats.

Söktips. Använd alltid flygsökmotorer, exempelvis de ovan nämnda. De jämför flygpriser från ett stort antal källor, till skillnad från nätresebyråer som bara visar just sitt pris. Sök på olika dagar. Tänk på att tisdagar och onsdagar ofta är billigare resedagar än dagarna i anslutning till helger. För att jämföra priser även på hotell, testa gärna Hotelscombined.com. Funkar precis som flygsökmotorerna.

GÖRAN INGMAN
goran@vagabond.se


Text: Redaktionen • 2012-06-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top