Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Ryanair vill se nya stränga alkoholbegränsningar

Ingen alkohol bör säljas på flygplatsen innan kl. 10.00 och passagerare ska inte få dricka fler än två glas alkoholhaltiga drycker. Så vill Ryanair sätta stopp för fylleriet i luften.

Text: Johanna Jackson • 2017-08-15 Uppdaterad 2021-06-23

Europas största lågprisbolag vill se tuffare regler för alkoholförsäljning och har bett flygplatser i Storbritannien att begränsa försäljningen av alkohol. Bakgrunden till förslaget är att antalet incidenter med oregerliga passagerare, där fylleri har legat bakom majoriteten, har ökat drastiskt de senaste åren. 

Enligt en undersökning som BBC utfört kunde man se att antalet alkoholpåverkade passagerare som greps av polis på flyg, eller flygplatser i Storbritannien ökade med över 50 procent mellan februari 2016 och februari 2017. Det skriver The Independent. Mellan åren 2012 och 2016 var ökningen av rapporterade incidenter i Storbritannien med oregerliga passagerare 600 procent, enligt The Guardian

Problemet med fulla och bråkiga passagerare har bland annat lett till att en uppförandekod för återförsäljare och barer på flygplatser i landet infördes 2016. Den innebär att barer på flygplatser inte “ska uppmuntra överdriven alkoholkonsumtion”, men uppförandekoden verkar inte ha gett tillräckligt stor effekt.   

Dessutom har passagerarnas överdrivna drickande lett till att Ryanair sedan tidigare förbjudit passagerare att ta med tax free-sprit in i kabinen på flyg mot Ibiza och Alicante.

– Det är helt orättvist att flygplatser kan dra nytta av den obegränsade försäljningen av alkohol till passagerare och låta flygbolagen ta itu med säkerhetskonsekvenserna, säger Ryanairs Kenny Jacobs till The Independent. 

Därför tvingas stränderna stänga på populära resmålet

Fulla och nakna turister riskerar böter på kroatiska partynästet

Tuffare regler ska skydda Machu Picchu


Text: Johanna Jackson • 2017-08-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top