Foto: Istock

Foto: Istock

Nyhet

Så flög paret förstaklass gratis – runt halva jordklotet

Han hade bestämt sig. När Andy Rosenbloom väl gifte sig med flickvännen Cassie skulle de göra en rundresa i Asien och flyga förstaklass hela vägen. Sajten Travel and Lesiure rapporterar nu att paret slapp betala för flygbiljetterna på 40 000 dollar. Så här lyckades de med sin kreativa plan.

Text: Annika Jeppsson • 2016-07-26

Andy Rosenbloom ville göra smekmånaden till något alldeles speciellt och flyga förstaklass från Boston till Asien och tillbaka igen.

Något av det han så fram emot mest med resan var den femstjärniga meny med vinpaket som serverades på planet, rapporterar sajten Travel and Leisure.

Men det fanns ett problem. Prislappen för flygbiljetterna var minst sagt saftig och låg på 40 000 dollar, vilket motsvarar nästan 350 000 svenska kronor. Samtidigt hade Andy Rosenbloom en årslön på 65 000 dollar, en kalkyl som inte gick ihop.

Inget att testa hemma

Den amerikanska 32-åringen var därför tvungen att hitta på ett kreativt sätt att finansiera sin dröm. Och det här kanske inte är något gemene man själv ska testa hemma, men Andy började skaffa sig olika kreditkort för att utnyttja de stora bonusar man kan få som ny kund. Enligt Travel and Leisure blev det 11 kort på 30 månader.

Andys strategi var att välja de företag med de mest generösa erbjudandena och de bästa samarbetena, med till exempel American Airlines och British Airways. Han utnyttjade dessutom den bonus vissa kreditkortsföretag gav honom om han tecknade ett extra kort för ytterligare en person, genom att också skaffa flera kreditkort till Cassie.

Noggrant schema

För att hålla koll på alla räkningar och utgifter, som de nya korten bidrog till, så gjorde Andy ett noggrant schema. Och planen lyckades till slut.

Det nygifta paret Rosenbloom spenderade en fantastisk månad med att resa genom Kambodja, Vietnam och Laos. De simmade, vandrade och utforskade små byar – och så åt de som riktiga kungar. Nu är de tillbaka hemma i Boston och kommer att få sitt första barn i oktober, rapporterar Travel and Leisure.


Text: Annika Jeppsson • 2016-07-26
Nyhet

Scroll to Top