Annons
Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Nyhet

SAS varnar för bluff-sms: ”Klicka inte på länken”

I dagarna har ett okänt antal personer mottagit sms där det står att SAS ger bort gratisresor. Detta stämmer så klart inte.

Text: Johanna Jackson • 2018-10-19 Uppdaterad 2021-06-23

Gratis flygresor. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också. 

”På grund av SAS födelsedag har vi beslutat att ge bort 100 resor till våra kunder. Välj resmål här.” 

Så står det alltså i det falska sms:et, som Aftonbladet var först med att uppmärksamma.

När man klickar på länken i meddelandet kommer man sedan till en sajt som är väldigt lik SAS hemsida till utseendet. Därefter kan man välja resmål i en meny innan man skickas vidare till en sida som erbjuder två flygbiljetter för 29 kronor. 

SAS varnar för bluff-sms:
Så här ser det ut när man klickar på länken i sms:et. Skärmdump

Nu varnar SAS för bluffen. 

”Detta är ett spam-sms som inte kommer från oss. Vi jobbar för att få bort detta så fort vi kan. Vänligen radera” skriver en av SAS anställda i kommentarsfältet på Facebook, enligt flera medier. 

Freja Annamatz, presschef på SAS, bekräftar att ett antal av SAS kunder har hört av sig på sociala medier med frågor om sms:et. 

– Men det rör sig om ett fåtal som har hört av sig. Det har inte gjorts några intrång i SAS system så det kan även vara andra som fått sms:et skickat till sig, säger Freja Annamatz till Vagabond och fortsätter. 

– Vi ser så klart allvarligt på detta. Vi kommer utreda det här och arbetar på att få ner internetdomänen som man kommer till om man klickar på länken.

Det kan också vara bra att veta att SAS aldrig skickar ut något som inte har med en redan bokad flygresa att göra, tipsar Freja Annamatz. 

– Ser man något som verkar misstänkt ska man alltid radera meddelandet och absolut inte klicka på några länkar. Om man mot förmodan har gjort det och ifall man har lämnat ifrån sig personuppgifter eller uppgifter om kontokort är vårt råd att man bör vända sig till sin bank. Och polisanmäla, om man misstänker att man råkat ut för bedrägeri.  

17 nya direktlinjer med SAS från Skandinavien i sommar

Här är nya landet med världens mäktigaste pass

Svarta listan 2018: Flygbolagen som strular värst

Ryanair ändrar reglerna för handbagage – igen


Text: Johanna Jackson • 2018-10-19
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen