© The Topless Tour/Instagram

© The Topless Tour/Instagram

Nyhet

Senaste resetrenden bland äventyrliga turister: Nakenselfies

Det senaste året har en ny trend spridit sig bland turister på sociala medier. Under hashtaggar som #NakedAtMonuments och #TheToplessTour kastar resenärer av sig kläderna framför kända monument och platser för att lägga upp så kallade ”nakenselfies” på sig själva.

Text: Johanna Jackson • 2015-05-28

Graden av nakenhet varierar och bilder från anhängare av The topless tour är relativt harmlösa – motiven är vanligtvis tröjlösa ryggar vända mot kameran.  

Hashtaggen Naked at monuments visar däremot lite mer vågade bilder som föreställer turister som går “all in” med nakna rumpor, bröst och allt däremellan som visas upp framför en valfri bakgrund av diverse populära turistmål. 

Senaste resetrenden bland äventyrliga turister: Nakenselfies
Foto: Naked at Monuments / Facebook

Personer som näckar framför heliga tempel som Ankor Wat eller visar rumpan för historiska världsarv som Machu Picchu går naturligtvis inte hem hos alla och nu har myndigheter och ansvariga för turistmålen gått ut med varningar till de som funderar på att följa trenden. 

Bland annat blev minst sex män vid två olika tillfällen arresterade i Peru efter att de tagit nakenbilder framför Machu Picchu förra året och i februari fångades två systrar på bar gärning efter att de dragit ner byxorna och poserade framför ett tempel i Angkor. Bilder på porrskådisen Carmen de Luz som poserandes framför pyramiderna i Giza i början av maj fick stor uppmärksamhet i medier och många menade att hennes handling var respektlös och en skymf mot den historiska platsen. 

För att stävja den växande trenden har de ansvariga för Angkor Wat meddelat att de ska skriva en uppförandekod för turister som besöker templet. Man kommer nu att förbjuda nakenbilder och i veckan kommer man att trycka upp en regelbok som kommer att delas ut till hotell och turistguider med förhoppningen att den ska få turister att behålla kläderna på. Det skriver The Telegraph.

Läs mer: 


Text: Johanna Jackson • 2015-05-28
Nyhet

Scroll to Top