Annons
Annons
Järnvägsräls

Både banarbete och personalbrist är orsaken till stoppad tågtrafik! Foto: GettyImages

Nyhet

SJ:s tågtrafik mellan Göteborg och Köpenhamn stoppas i sommar

För den som planerat att ta tåget mellan Göteborg och Malmö/Köpenhamn hänvisar SJ till andra operatörer – anledningen är banarbete och personalbrist.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-04-10 Uppdaterad 2023-04-10

SJ:s ”sommarbiljetter” mellan 29 maj och 3 september är ute till försäljning. Under perioden planerar Trafikverket att genomföra en hel del banarbeten på olika sträckor. Deras definitiva planering är ännu inte färdig och SJ tvingas därför att hålla en del avgångar som spärrade för försäljning till dess att beskeden ges från Trafikverket. I ett pressmeddelande säger SJ:s presschef Tobbe Lundell att det även finns utmaningar i SJ:s egen planering som gör att vissa avgångar ännu inte kan öppnas upp för försäljning.

– De sena beskeden från Trafikverket gör att vi ligger ungefär en månad sent med det här biljettsläppet jämfört med normalt. Men det är viktigt för våra kunder att vi ändå öppnar upp försäljningen för merparten av avgångarna, det vill säga de avgångar som vi faktiskt vet att vi kommer kunna köra, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

Göteborg – Köpenhamn ställs in

Under perioden 19 juni – 20 augusti ställer SJ in alla avgångar på Västkustbanan, det vill säga sträckan mellan Göteborg och Malmö/Köpenhamn, på grund av banarbeten. Sträckan trafikeras under perioden av Öresundståget och SJ hänvisar resenärerna till den trafiken.

Till Hallandsposten säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ att det utöver banarbetet, som är huvudorsaken till trafikstoppet, även finns andra orsaker till trafikstoppet.

– Sen har vi en egen utmaning kopplad till lokförarbristen, så det är inte bara banarbete som är orsaken. Den problematiken har vi haft under mer än ett år och det har ju startats ett antal lokförarskolor för att komma till rätta med det, men det tar längre tid innan vi är ikapp.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-04-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen